“Jokić nema želju da igra za Srbiju”

FIBA.com

Mediji su preneli, a postoji i zapis sa druženja sa studentima u Podgorici, na kojoj predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović govori iskreno o mogućnosti da Nikola Jokić, as Denvera zaigra za reprezentaciju Srbije u budućnosti.

Najplaćeniji srpski sportista sa Orlovima je 2016. godine osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, dok na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2017. nije bio u timu.

“Mislim da dečko nema želju da igra za reprezentaciju! Da ne lažemo jedni druge, ali to treba on da kaže. Ja bih kao predesednik KSS bio najsrećniji da dođe i igra za reprezentaciju, ali s obzirom na neka poslednja neigranja i razloge zbog kojih navodno ne može… Prve godine je trebalo da potpiše veliki ugovor i to razumem i podržavam ga. Zašto bi rizikovao egzistencijalno pitanje i to mi je razumljivo. Neki drugi razlozi mi nisu razmljivi. Ja bih voleo i želeo da Nikola bude u timu, ali nisam siguran da on ima volju. Nadam se da grešim,” rekao je Danilović.

Daniloviću je društvo u Podgorici pravio još jedan jugoslovenski velikan Žarko Paspalj.

“Imamo dva velika takmičenja, Svetsko prvenstvo 2019. i Olimpijske igre 2020. godine i neophodno je da Srbiju predstavlja najbolji tim. Mislim da će sve to sa Jokićem da se prevaziđe i da bude u najboljem redu. Srbija zaslužuje medalju, ima izvrstan tim i bilo bi šteta da do toga ne dođe,” dodao je Paspalj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*