Lamarova životna borba

lamar odom
Flickr

“Obukao bih svoj najdraži dres, makar na jedan dan, i završi karijeru u Lakersima”, poručuje ovih dana Lamar Odom, posrnula zvezda, koji svoje posrtanje povezuje sa godinom kada 2011. je napustio tim iz LA i otišao put Dallasa. Karijeru je završio godinu i po dana nakon toga, a pre dve godine je bio nadomak smrti nakon jednog u nizu predoziranja kokainom.

Odom se vratio, oseća se bolje nego ikada, a ovih dana je istakao kako bi voleo karijeru završiti u Lakersima gde je proživeo svoje najbolje trenutke u životu, i sa Kobeom i Gasolom osvojio dve titule. Bio je najbolji šesti igrač Lakersa, sa prosecima od 13.7 poena, 9.5 skokova i 3.7 asistencije koliko je beležio tokom 7 godina nastupanja za žuti tim.

Sada kada je došao Lebron, možda je idealna prilika da Lakersi udovolje želji svog bivšeg igrača. Odom je proživio težak put nakon NBA Lige, nekoliko puta je bio na odvikavanju i gotovo je uvijek posrnuo. Vjerujemo da bi mu ovakav završetak jednog poglavlja života sigurno bio od pomoći. Odom se čak nedavno i vratio košarci. Igra u Kini, te je ovo sjajna vijest za njega i njegovo zdravlje.

Odom se vraća!

Lamarov teži put

U proteklih nekoliko godina smo nažalost svedočili još jednoj životnoj drami Lamara Odoma. Opet je posrnuo u pakao droge te mu je čak i život bio u opasnosti. Bio je hospitaliziran, te u induciranoj komi, no na svu sreću uspeo se izvući.

Već je nekoliko puta bio u komuni, čini se neuspešno, no izgleda da mu je zadnji poset bolnici napokon otvorio oči. -“Droga me još uvek privlači, ali ne vraćam se u taj svet.”- odlučio je Odom. Dodao je kako mora misliti na svoju decu, koja će sigurno ostati bez oca ukoliko on nastavim tim putem.

Nakon sve ove drame Lamar je odlučio podeliti s nama deo svog života. Od detinjstva kada mu je majka umrla sa samo 12 godina, do toga šta ga je dovelo da krene koristiti drogu. U kratkih 6 minuta intervjua za Players Tribune Lamar nam je pokušao približiti svoju životnu borbu.

1 Trackback / Pingback

  1. Odom se vraća! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*