Kako do prstena – bez playoffa

omri casspi
ClutchPoints

Preneseno sa: aktualac.com

Nedavo je bila dodela sampionskog prstenja igracima Golden Statea koji su prethodne sezone osvojili NBA titulu. To je bio momenat da se dogodi nesto sto se nikada nije desilo u NBA, ali je spektal tog tipa – izostao.

Omri Casspi je kao clan Warriorsa prosle sezone odigrao 53 utakmice, a zbog niza okolnosti otpusten je 8.aprila ove sezone, tacnije – jednu utakmicu pred kraj regularnog dela sezone. Ono sto je zanimljivo je to da je kao clan ekipe mogao da dobije sampionski prsten. Njegovo ime stoji medju igracima koji su bili u ekipi koja je uzela titulu prethodne sezone, ali prvotno on sam nije pristao da dobije vrednu nagradu. Na kraju se predomislio i Warriorsi će mu uručiti prsten.

 

Casspi bi bio poseban po tome sto, sem sto je prvi igrac iz Izraela u NBA, kao prvi igrac u istoriji NBA koji je dobio taj trofej a da pri tome nije odigrao nijednu playoff utakmicu u karijeri dugoj devet godina!

I ne samo to, Casspi je sa 552 uzastopne utakmice van doigranja peti na vecnoj listi igraca po duzini staza van playoffa. Ove godine ce sigurno preteci na cetvrtom mestu Sebastiana Telfairae (564), a nakon toga cemo pratiti gde ce nastaviti karijeru. Rekord od cak 929 utakmica van doigravanja od strane Toma Van Ardalea mozda i nije tako nedostizan kako se cini. Od aktivnih igrača Casspi je logično na vrhu liste, a prati ga Boogie koji ove sezone sigurno prekida neslavnu tradiciju.

10 aktivnih igrača koji nikada nisu nastupili u play offu!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*