On ne samo da je budući prvi pick, on je zver!!!

screenshot

Došao je i taj dan. Zion Willamson debitovao je za Duke. I to kako. Društvenim mrežama već kruže snimci sa njegovim performansom, a popularnost ovoga igrača neverovatno brzo raste:

Zion's first NCAA mixtape.

28 pts on 11/13 FG 🔥🔥Zion may be the No. 1 pick, but you've got to see to believe his highlights against Kentucky.

Posted by NBA on ESPN on Wednesday, November 7, 2018

Po mnogima je u pitanju budući prvi pick, ali i više od toga – novi vladar NBA košarkaških terena.

Superman

Prije nekoliko godina, Internetom je počela kružiti snimka mladog Ziona Williamsona kako izvodi nevjerovatna zakucavanja. I to redovito radi na utakmicama. Još fascinantnije je bilo to što je Zion tada imao samo 16 godina i igrao je u srednjoj školi.

Dominirao je nevjerovatnim fizikalijama, a kao jedan od najboljih srednjoškolaca u državi, odabrao je Duke kao svoju iduću postaju. Kod ovako fizički snažnih igrača u mlađim kategorijama, obično dođe do pada kasnije kada ne mogu više dominirati na račun fizikalija, no sa Zionom to vrlo vjerovatno neće biti slučaj.

Na mjerenjima u Dukeu prije početka sezone, Zion je porušio sve rekorde. Postao je igrač sa najvećim odrazom u povijesti Dukea, a ono što još više fascinira je njegova težina. Teži je od većine NBA igrača, ali uz to je i nevjerovatno brz i pokretan.

Na jednom od posljednjih treninga Dukea, opet je oduševio. Zaletio se preko cijelog terena i zakucao sa linije slobodnih bacanja. Čovjek od 2 metra, težak 130 kg…

Neki idu toliko daleko da ga već sada stavljaju u isti koš s Jordanom. Iako je ipak bilo malo sarkazma u glasu, Steph Marbury svejedno nije mogao sakriti oduševljenje s Zionom. -“Zion će biti idući koji je “uništiti planetu”. Mislim da on jedini ima šansu da se približi Jordanu”-

Što se tiče fizikalija, Zion je već debelo na NBA nivou. Samo još da se uspije snaći u organiziranoj košarci. Ima odličnog učitelja u Coach K-u, te vrlo dobru ekipu pored sebe. Ako se stvari poklope mogli bi imati novog NBA superstara.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*