Butler prešao sve granice?

buttler jimmy
Screenshot/Youtube

Već dugo nismo ništa čuli vezano za Butlera i njegov potencijalni trade. Jimmy je nezadovoljan a kraj leta je punio stupce medijima svojim izjavama i gestovima nezadovoljstva u Wolvesima. Nakon Heata, koji je bio i najviše zagrejan za sjajnog beka, sada su se javili novi zainteresovani – Rocketsi. Houston je spreman dati čak četiri picka prve runde u zamenu za Butlera:

Za Butlera, 29, koji beleži 24.8 poena, 5.3 skoka, 3.5 asistencije i 3.8 ukradene lopte, Houston osim pickova može ponuditi i jednog, ili čak oba, igrača koji su ovog leta stigli iz Sunsa, Brandona Knighta i Marquese Chrissa.

Čini se da je i taj trade propao, a Butler više ne može čekati. Izjavio je kako će odsada birati utakmicu koje će igrati, odnosno da njegovog tijelo “ne može” izdržati back to back utakmice. Protiv Warriorsa je navijao sa domaćim navijačima (igralo se u Oaklandu), te izjavio da se ovdje samo da se dobro zabavi.

Dugo nije igrao, a vratio se protiv Lakersa. Uz Rosea bio je najbolji igrač Wolvesa tu utakmicu, ubacio je 24 poena, no svejedno je pokazao veliku dozu neozbiljnosti. Naime, nekoliko napada je odigrao sa rukom u – šorcu?

 

Kako je sve počelo?

Sve je počelo kada je Butler zatražio trade. Nije se slagao s mladim zvijezdama u ekipi, te je odlučio kako ne želi niti započeti sezonu u dresu Wolvesa. Tada su počele spekulacije, zašto je Butler nezadovoljan.

Tračevi su kružili, no samo je jedno bilo sigurno, a to je da i Butler i KAT i Wiggins žele da Jimmy ode iz kluba. Butler je bio “strog” prema mladim zvijezdama i kritizirao ih je. Njima se to nije svidjelo i prema nekim informacijama, KAT je čak uvjetovao svoj ostanak, odlaskom Butlera. Situacija se na kraju malo smirila, ipak nije bilo toliko loše, no Butlerovo mišljenje je ostalo nepromijenjeno.

Clippersi stvaraju svoju Superekipu?

Sve je bilo na nivou spekulacije dok Thibs odlučio napraviti trening utakmicu u toku predsezone. Butler je sam odabrao ekipu, sve rezerve, odnosno praktički igrače koji će ove sezone jako malo vidjeti terena u pravim utakmicama. Tijekom cijele utakmice provocirao je suigrače, Thibsa i GM-a Scotta Perrya.

Vikao je na Towns i Wigginsa mlade zvijezde Wolvesa koje je već prije kritizirao. U jednom trenutku KAT je primio loptu na low postu protiv Butlera koji je počeo vikati “On ne može ništa protiv mene.” na to je KAT samo dalje proslijedio loptu. Provocirao je i Wigginsa, a mlade zvijezde nisu imale nikakvu reakciju. Na kraju samo je pogledao Thibsa i Perrya i jasno i glasno rekao -“Vi ne možete ništa bez mene.” te odšetao iz dvorane.

Ne trebamo ni naglastiti da je Butlerova ekipa na kraju uzela pobjedu…

Thibs se dvoumi

No, čini se da Thibs baš i ne mari za to. Trener koji je Butlera lansirao u Bullsima kao da sve vreme želi da ga zadrži, čak mu je i nudio produženje ugovora. Thibs je jasno i glasno rekao kako će još jednom probati pobjediti s Butlerom u ekipi, a iako je pola Lige zainteresirano za Butlera, Thibs i dalje ne pokreće razgovore oko razmjene.

Čak je izgleda situacija da Butler i ne bude mijenjan, pogotovo ako ne naiđe nekakva ponuda koja će zadovoljiti Thibsa. Kako su dali hrpu mladih igrača za pola sezone Butlera, ta ponuda će morati biti dosta dobra.

Kako bi izgledali Wolvsi da Butler nikada nije došao?

1 Trackback / Pingback

  1. TRADE & FREE AGENCY: Cavsi idu po Butlera - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*