Muke međ’ Zelenima

Screenshot/Twitter

Preneseno sa: Boston Celtics Hrvatska

Celticsi možda nisu započeli sezonu prema očekivanjima većine, ali ako je vjerovati brojkama, a i Bradu Stevensu – nema razloga za brigu!

Celticsi trenutačno imaju treći najgori napadački rating u ligi i samo su ispred Sunsa s kojima su sinoć išli u produžetke i Orlanda od kojeg su izgubili.

Ali, taj rating ne govori cijelu priču. Celticsi su dosad također imali i najviše širom otvorenih šutova u ligi (26,8%), a drugi su po otvorenim šutovima (26,7%). Dakle, napad sam po sebi odlično funkcionira, često naprave višak i Stevens dovodi igrače u dobre situacije, samo je problem što ti šutovi, nažalost, ne ulaze. Bar ne još!

Celticsi uzimaju 41,5% šutova za tri poena (po čemu su 3. u ligi), od čega je 22,2% (dakle više od pola!) širom otvoreno, a 14,5% otvoreno. Dakle, nije riječ o nikakvom forsiranju trica, jednostavno uzimaju ono što im protivnik nudi, samo realizacija šteka.

S druge strane, s obrambenim ratingom od 100,7 Celticsi imaju najbolju obranu lige i primaju najmanje poena u ligi nakon izgubljene lopte. Osim toga, protivničke ekipe protiv Celticsa realiziraju samo 29,5% trica, po čemu su opet najbolji u ligi.

Još jedna stvar koju valja uzeti u obzir – prema ESPN-ovom RPI rankingu Celticsi su do ove utakmice sa Sunsima imali najteži raspored u ligi, nešto što je sigurno utjecalo na rezultate.

Da zaključimo – ako je vjerovati zakonu brojeva, samo je pitanje vremena kada će ovi širom otvoreni i otvoreni šutovi početi ulaziti, važnije je da je obrana još uvijek na mjestu jer to je segment koji je puno teže popravljati tijekom sezone.

Niti jedna ekipa ne može pobijediti 82 utakmice i svakome se događaju kiksevi, jednostavno nemojte previše brinuti jer sezona je još mlada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*