Čarobnjaci udarili u “Zid”

Screenshot

Prije dvije sezone, ugodno su iznenadili Ligu. Wizardsi su bili jedna od boljh ekipa Istoka, imali su sjajnu petorku, a jedino ih je kratka klupa spriječila da naprave nešto više. No nakon te sezone Wizardsi su u slobodnom padu. Ove godine su pali gotovo na dno. Prošle je bilo dosta problema s povredama, Wall je propustio veći dio sezone, a Beal nije mogao sam nositi ekipu.

 

Washington Wizards 2017-2018 Potresi u Glavnom gradu

Ove godine svi su zdravi, no kemija u ekipi je katastrofalna. Problemi traju već duže vrijeme, Wall i Beal jednostavno ne mogu zajedno igrati, iako su prije dvije godine čak i solidno funkcionirali. No, ove sezone to izgleda katastrofalno, a takve su i njihove izvedbe na parketu. Wizardsi su trenutno na začelju Istoka, a lošiji od njih su samo Cavsi koji imaju jednu pobjedu, dok su Wizardsi uspjeli “isčarobirati” dvije.

Wall, Beal i Porter su odigrali sve utakmice, tako da povrede nisu problem, no fizička sprema bogami jeste. Wall izgleda zapušteno, jednostavno nema eksplozivnost kao prije. Moglo bi se to pripisati povredama koljena, no čini se da su ovoga puta u pitanju treninzi. Analitičar Steven A. Smith, napao je Walla kako previše izlazi u klubove, te da se mora više posvetiti treninzima.

Djelomično je u pravu. No, uprava Wizardsa zapravo snosi najviše krivice. Prvo, Wall i Beal nikada nisu bili kompatibilni. Okej, uspjeli su se podnositi jednu sezonu, no obojica su tada bili zdravi nakon nekoliko sezona muke, te su baš te godine igrali košarku karijere. Njima se pridružio i Otto Porter koji praktički nije mogao promašiti trojku, te je bio jedan od najboljih 3D igrača Lige. Sada Porter ima 11 poena u prosjeku, a na max ugovoru je…

 

Morali su ranije uvidjeti da ova ekipe jednostavno ne funkcionira izvan terena. Čak i koncem prošle sezone su izbile neke razmirice, zbog kojih je dugogodišnji centar Wizardsa Gortat morao spakirati kofere. Tu su morali presjeći, te se odlučili Wall ili Beal, te krenuti u rebuilding. Ovo stvarno nema smisla, igraju očajnu košarku, kemija  u ekipi je sigurno u rangu kemije Cavsa, što je užasno. Moraju nešto mijenjati, jer ovako sigurno neće daleko stići, a imaju sreće da su Cavsi u lošijem stanju nego oni pa samo zato čvrsto ne drže dno, nego su jedno mjesto iznad…

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*