Top 5: Učinak naših za 8/11 i 9/11/2018

Ostataksveta

1 Nikola Jokić

Kritizirali smo ga kako je u posljednjih nekoliko utakmica veoma povučen napadački. Istina, imao je jednu utakmicu i 16 asista, no činilo se kako Joker nije sav svoj. No, na megdan su mu stigle najdraže mušterije – Netsi. Prošle godine ih je uništio sa 41 poenom, što mu je i rekord karijere, a ovaj puta ih je častio sa “samo” 37 poena. Bio je i izuzetno efikasan, šutirao je preko 60% iz igre, a pokupio je i monsturoznih 21 skok. Totalna dominacija Jokera nakon kritika.

 

2 Nikola Vučević

U duelu protiv Howarda, Vučević je dominirao. “Superman” nije imao rješenja za Nikolu, koji se konstantno izvlačio van reketa i uredno pospremao šuteve. Dwight je odigrao očajnu obranu, Nikola je gotovo svaki puta bio sam na šutu, a to se vidi i po postotku. Imao je preko 60% iz igre, a uspio je skupiti i 14 skokova. Odličan igrač Vuča, a Magic je još jednom došao do pobjede, ovaj puta protiv davljenika Wizardsa.

 

3 Jusuf Nurkić

Malo se mučio s Bobanom, no Nurk je na kraju odigrao vrlo dobar meč. Jedini minus su problemi s faulovima, a na kraju je odigrao samo 23 minuta i još je morao ranije napustiti meč zbog 6 osobnih pogrešaka. No, kada je igrao bio je vrlo dobar. Ubacio je 16 poena, uz 9 skokova i čak 3 blokade protiv najvećeg igrača Lige Bobana Marjanovića. Nadigrao ga je, a samo kada bi se uspio sačuvati od faulova, Nurk bi imao i puno bolje statistike.

 

4 Bojan Bogdanović

Babo i Pacersi i dalje nastavljaju s dobrim igrama. Ovaj puta je pao Heat, a Babo je bio ključan igrač. Osim što je pogodio gotovo sve što je šutnio tijekom utakmice,konkretno promašio je samo jednu trojku i još 2 šuta za 2 poena, ubacio je i ključne koševe. Kod vodstva Heata 2 razlike, na minutu prije kraja, Babo baca trojku koja ulazi kao kap i dovodi Pacerse u vodstvo. Kasnije je asistirao Oladipu koji je samo potvrdio pobjedu.

5 Nemanja Bjelica

Susret sa starom ekipom je protekao u solidnom tonu za Belog. Pružio je dobru partiju, a većinu poena je postigao u drugom dijelu. Na kraju je ukrcao 14 poena uz 8 skokova, a fino je popunio i ostale statističke kategorije. Pogodio je i dvije trojke zaredom sa jako velike udaljenosti, a Arena Kingsa je eksplodirala. Na kraju su ipak morali potpisati poraz, KAT se razbudio u lošem trenutku i donio Wolvesima pobjedu.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*