Top 5: Učinak naših za 10/11 i 11/11/2018

Ostataksveta

1 Jusuf Nurkić

Ostataksveta

Još jedna sjajna partija za Nurkića. U utakmici protiv ponajbolje ekipe Lige, Bostona, Nurk je bio dominantna figura. Uništio je Kelte pod košem, te ubilježio sjajan učinak. Posebno je dobar bio u prvom dijelu. Ubacio je 14 poena uz čak 13 skokova, a bio je najbolji u ključnim trenutcima. U tom periodu Blazersi su stekli veliku prednost, a Kelti se nakon toga nisu uspjeli vratiti. Do kraja je ubacio 18 poena uz odličan šuti iz igre, te je uhvatio 17 skokova, od čega čak 7 napadačkih.

2 Nikola Vučević

Mala škola košarke u postu. Tako se može nazvati igra Vučević protiv Knicksa. Mijenjali su se na njemu svi centri Knicksa, no nitko ga nije mogao zaustaviti. U prvom dijelu je bio ključan u stvaranju prednosti. Kada god je zatrebalo, Vuč je ubacio poene sa niskog posta. Nastavio je dominaciju, a kasnije je krenuo i širiti reket. Do kraja utakmice brojao je do 21 poen, uzeo je 14 skokova, zatvorio reket a Magic je lagano došao do pobjede.

3 Luka Dončić

U teškom duelu protiv Thundera, Dončić je opet bio najbolji igrač Mavsa. Mijenjali su se na njemu sjajni defenzivci Ferguson i George, no niti jedan nije imao odgovor na Luku. Probijao je, sjajno asistirao, skakao u obrani, a uspio je i biti najbolji strijelac ekipe. Postao je glavna pokretačka snaga Mavsa koji su odigrali ponajbolju utakmicu sezone. Imao je odličnih 60% iz igre, a ubacio je 22 poena uz 8 asista i 6 skokova.

4 Bojan Bogdanović

Kao i u većini utakmica, Babo je bio “vruć” odmah na početku. Ubacio je dvije trojke, ulaz, te je imao nekoliko asista i bio glavni razlog što su Pacersi uspjeli održavati korak. Pokazali su se kao žilava ekipa, a Babo uporno nije dao Raketama da se odvoje. Ubacio je na kraju 20 poena, uz po 6 skokova i asista.

5 Nikola Jokić

Crna serija Nuggetsa nikako da stane. Imaju 3 poraza u nizu, a sinoć je koban bio Brook Lopez. Jokić je odigrao solidan meč, no u obrani je bio jako loš. Napadački je sjajno počeo, ubacio je dvije trojke na otvaranju meča i činilo se da će ovo biti još jedna “od onih utakmica” protiv Bucksa. Prije ovog susreta, Jokić je imao 3 zaredom TD učinka protiv ove ekipe. No, ovaj puta je bio dosta lošiji, a meč je završio sa 20 poena, uz po 6 skokova i dodavanja, te jako loših -17 dok je on bio u igri.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*