Durant ili Green? Jedan mora otići!

screenshot / youtube

Verbalni sukobi i izlivi frustracija Draymonda Greena ka svojim suigračima, a posebno Kevinu Durantu i nisu neka novost. Setimo se januara 2017. kada je Green tokom time outa osuo paljbu po Durantu ili kada ga mu je nakon poraza u play offu od Pelicansa usred noći slao poruke i ponudio izazov.

Durant je kasnije, u toku sezone, pognute glave slušao ‘ribanje’ svog saigrača. Videlo se tada da nešto ne funkcioniše baš kako treba u njihovim odnosima:

Da li će nakon ovoga Durant poželeti da napusti GSW?

A protiv Clippersa je baš puklo. Green je u poslednjim sekundama regularnog dela meča uzeo skok i sam se sjurio ka košu protivnika, izgubio loptu i priliku da svom timu donese pobede. A imao je same saigrače, kao i Kevina Duranta. Durantulu je to mnogo naljutilo, kao i trenera Kerra, saigrače. Usledila je svađa u svlačionici, žestoka.

Na kraju je Green suspendovan, i nije ga sinoć bilo u pobedi protiv Hawksa, 110 – 103. Nije se pojavio na utakmici a Durant je sa 29 poena, bez pomoći Currya, uspeo da donese pobedu svom timu.

U NBA, među dobrim poznavaocima NBA prilika, već kruži priča kako je ova situacija prevršila svaku meru, i kako je Green sada preterao. Do sada je Durant bio voljan da sluša kritike svog saigrača, ali sada će stvari biti puno drugačije što će sigurno da se odrazi i na hemiju u timu.

 

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Gdje bi mogao Draymond? - Ostatak Sveta
  2. "Ako ode, otišao je. Naslov je svakako naš!" - Ostatak Sveta
  3. U ovom timu pojedinci ne govore istim jezikom - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*