Top 5: Učinak naših za 12/11 i 13/11/2018

Ostataksveta

1 Goran Dragić

U reprizi prošlogodišnjeg playoff duela Heat je opet bio za nijansu kratak. Sixersi su se provukli na kraju, a Dragon je potvrdio povratak u dobru formu. Bio je najbolji igrač Heata, a iako je sporo krenuo u utakmicu brzo se zagrijao. Najbolje je odigrao drugi period, tada je ubacio svoju jedinu trojku na utakmici, a ukupno je ubacio 9 od svojih 22 u tom periodu. Dodao je još i 5 asista, te 2 ukradene lopte, ali na kraju Sixersi predvođeni Embiidom su opet izvukli pobjedu.

2  Bogdan Bogdanović

Bogi se vratio. Tražio je formu nekoliko utakmica, no protiv Spursa ju je pronašao. Ulazeći s klupe bio je najbolji strijelac i igrač Kingsa, te napokon onaj stari Bogdan iz prošle sezone. Šuterski se još uvijek traži, pogodio je za njega male 3 trojke iz 7 pokušaja, no na kraju je dogurao do 22 poena, najviše u ekipi. Pop je izuzetno nahvalio ovu ekipu Kingsa, promijenili su karakter, a jedan od predvodnika tog “vala” je naš Bogdan.

3 Nikola Vučević

U revanšu od prije nekoliko dana Wizardsi su ovaj puta došli do pobjede. Vučević je odigrao standardno dobru utakmicu. Izmučio je Howarda i Čarobnjake pod košem, opet je dosta poena ubacio ispod samog obruča. Kada su to krenuli zatvarati, Vuč se samo premjestio na perimetar i ubacio je nekoliko šuteva. Ovu utakmicu je ubacio samo jednu trojku, no do kraja je završio na 17 poena i 11 skokova, dovoljno za još jedan double double učinak.

4 Nikola Jokić

Protiv probuđenih Rocketsa jednostavno nije išlo. Potpuno su zatvorili Jokića u posljednjoj dionici u kojoj Joker nije ubacio niti jeda poen. Dotada je odigrao solidan meč, iako ga ruka uopće nije slušala izvana. Gotovo sve svoje poene je ubacio u reketu ili oko reketa, a vanjski šut jednostavno nije mogao pogoditi. Dodao je statistici 7 asista i 12 skokova, no ovo je bila jedna od slabijih Nikolinih predstava.

5 Luka Dončić

Luka ovaj puta nije imao tako sjajnu predstavu kao prijašnjih mečeva, no imao je jedan fantastičan potez. Sjajno je izvozao Holidaya, te ubacio trojku, a ovakve poteze sve češće viđamo od Luke. Inače, mučio se dosta sa šutom, trebalo mu je čak 12 pokušaja da ubaci 11 poena, a uputio je čak 7 trojki od kojih su samo dvije pronašle “pravi put”. No, kao i uvijek tu je bila solidna allround partija sa 6 skokova i 3 dodavanja.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*