Da li je Proces ostao bez svoje važne karike?

screenshot

Piše: Stefan Kokanović

Sad kad je prošlo par dana, kada se ohladilo malo sve i kada su odigrali svoje prve mečeve, da se oglasim i ja.

Sada već čuvena fraza “Trust the process” sinonim je ne za Embiida, ni za Simmonsa, ni za ostale pikove sa draftova i za taj rebuild. Sinonim za proces je bio ovaj čovek i nikako, ali baš nikako ga nisu smeli i trebali trejdovati. Za mene je on jedini predstavljao u celini taj proces i bio je tu od početka. Trebao je, i zaslužio je, da bude tu i do samog kraja. Po meni sramotan potez Sixersa iako su mi najdraža franšiza.

Nedraftovan na NBA draftu izlazi na Draft Razvojne lige, tada D lige, i tu započinje svoju karijeru. U manjku kvalitetnih igrača, gde su tada u Fili igrali ljudi kojih sada nema uopšte na košarkaškoj mapi, potpisao je probni ugovor. Kasnije, pokazavši svoje zalaganje, žar, želju, dobio je i profesionalni prvi ugovor u NBA – u Philadelphia 76ers-ima.

RobCo is here to stay

Bio je čovek koji je ulazio sa klupe, ali već tada je pokazao svoje glavno oružje – odbrana i trojke. Ćuti, radi, stizali su polako Embiid, pa Simmons, a RobCo je rastao i rastao.

Na kraju dolazi do zasluženog i nezamenjivog mesta startera, postiže fenomenalne buzzere (Minnesota, pa dve trojke Portlandu u poslednjih 20 sek meča) i onda vrhunac – Najbolja defanzivna petorka lige!

Kakav filmski put… Zajedno sa njim, rasla je i Fila, i ekipa koju smo pre samo 5 godina gledali kako obara rekord za najgori skor lige, sada je jedan od glavnih kandidata za osvajanje Istoka i ekipa koja iz prikrajka vreba prsten u skorije vreme. I RobCo je bio tu od početka.

Zbog toga, ovaj čovek nije smeo da doživi ovakav kraj u ovom klubu! Hvala za sve i srećno.

Jedan je Robert Covington.

NBA.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*