“Idi, ne trebaš nam”

Screemshot/Twitter

Po trenutnom stanju, čini se da će se Warriorsi prošetati do naslova. Iako postoje dobri konkurenti, pogotovo na Istoku, jačina i dužina rostera, te forma pojedinih igrača ne daju praktički nikome šansu. Curry ima MVP brojke, Klay je tih, pa onda obori rekord po broju postignutih trojki, a Durant je standardno dobar i na visini zadatka. Kada tu dodamo Greena i Igoudalu koji drže obranu, te vrlo dobre rotacijske igrače, kristalno je jasno zašto su najveći favoriti za naslov.

No, iako se sve čini ružičasto u Golden Stateu, ponekada i tamo dođe do nevolja. Clippersi su strpljivom i timskom igrom uspjeli doći do pobjede protiv Warriorsa, a kraj utakmice nije obilježio nikakav game winner, već žestoka svađa Duranta i Greena na klupi Ratnika.

Ratnici su sjajnom serijom stigli do egala pred sam kraj utakmice. Sweet Lou je promašio šut za pobjedu, a Green je uhvatio skok 4 sekunde do kraja regularnog dijela. Krenuo je svom silinom na koš, iako je Durant inzistirao na lopti. Zabio se u obranu Clippersa, te mu je ispala lopta. To nikako nije sjelo Durantu i nastala je svađa na klupi. Da bi stvar bila još čudnija, stvari je smirivao Boogie Cousins…

Poslije utakmice i poraza u produžetku, Durant se samo pokupio poslije utakmice i otišao izvan dvorane.

Prvih nekoliko dana stvari su bile napete u svlačionici Warriorsa. Green i Durant su ignorirali jedan drugoga, a sada je “procurilo” što je Green zapravo rekao da se KD tako naljutio. -“Ti si p**ka. Ne trebaš nam, osvojili smo naslov i bez tebe.”- u naletu je rekao Green.

Istina, Ratnici su uzeli naslov bez njega, no glavni igrač u idućim Finalima je bio baš Durant. On je bio prevaga, te na kraju krajeva i MVP Finala. Sada se sve smirilo. Iako su izgubili protiv Rocketsa, na terenu se nije primjetila neka nervoza između njih dvojice. Dobro su surađivali i čini se kako se stvar smirila.

Ovo može značiti dvije stvari. Ili je situacija napeta u Warriorsima, te je došlo do “sudaranja ega” u svlačionici. Ili ono vjerovatnije, a to je timski duh i kompetitivnost u svlačionici. Iako znaju da su glavni favoriti, te sada kada su Rocketsi potonuli sumnjamo da će itko ugroziti Warriorse na vrhu Zapada. To i oni sami znaju, a opet im je bitno da dobiju svaku utakmicu. Sada su bili bez Currya, a Durant i Green su obojica htjeli donijeti pobjedu ekipi. Nažalost nisu uspjeli, no sigurni smo kako će se situacija brzo smiriti i da će nastaviti pohod na još jedan naslov.

1 Trackback / Pingback

  1. Warriorsi kaznili Greena! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*