Stigao je novi Lebron

Screenshot

Došao je i taj dan. Zion Willamson debitovao je za Duke. I to kako. Društvenim mrežama već kruže snimci sa njegovim performansom, a popularnost ovoga igrača neverovatno brzo raste:

Zion's first NCAA mixtape.

28 pts on 11/13 FG 🔥🔥Zion may be the No. 1 pick, but you've got to see to believe his highlights against Kentucky.

Posted by NBA on ESPN on Wednesday, November 7, 2018

Po mnogima je u pitanju budući prvi pick, ali i više od toga – novi vladar NBA košarkaških terena.

Superman

Prije nekoliko godina, Internetom je počela kružiti snimka mladog Ziona Williamsona kako izvodi nevjerovatna zakucavanja. I to redovito radi na utakmicama. Još fascinantnije je bilo to što je Zion tada imao samo 16 godina i igrao je u srednjoj školi.

Dominirao je nevjerovatnim fizikalijama, a kao jedan od najboljih srednjoškolaca u državi, odabrao je Duke kao svoju iduću postaju. Kod ovako fizički snažnih igrača u mlađim kategorijama, obično dođe do pada kasnije kada ne mogu više dominirati na račun fizikalija, no sa Zionom to vrlo vjerovatno neće biti slučaj.

Na mjerenjima u Dukeu prije početka sezone, Zion je porušio sve rekorde. Postao je igrač sa najvećim odrazom u povijesti Dukea, a ono što još više fascinira je njegova težina. Teži je od većine NBA igrača, ali uz to je i nevjerovatno brz i pokretan.

Na jednom od posljednjih treninga Dukea, opet je oduševio. Zaletio se preko cijelog terena i zakucao sa linije slobodnih bacanja. Čovjek od 2 metra, težak 130 kg…

Neki idu toliko daleko da ga već sada stavljaju u isti koš s Jordanom. Iako je ipak bilo malo sarkazma u glasu, Steph Marbury svejedno nije mogao sakriti oduševljenje s Zionom. -“Zion će biti idući koji je “uništiti planetu”. Mislim da on jedini ima šansu da se približi Jordanu”-

Što se tiče fizikalija, Zion je već debelo na NBA nivou. Samo još da se uspije snaći u organiziranoj košarci. Ima odličnog učitelja u Coach K-u, te vrlo dobru ekipu pored sebe. Ako se stvari poklope mogli bi imati novog NBA superstara.

Čista dominacija

Dugo vremena u NCAA nisu viđene ovakve igre. Zion je jednostavno zaludio Ligu. Brojke su mu nevjerovatne, najbolje ikada zapravo. Najbolja stvar do svega je što je nevjerovatno efikasan, pa tako dosada ima više zakucavanja od promašenih šuteva!

Nedavno je Duke igrao protiv najvećeg konkurenta Kentuckya. Razbili su ih, Kentucky je izgledao kad D2 ekipa pored Barreta i Ziona. Duke je glavi favorit za naslov, a mi smo dobili igrača koji ima ogorman potencijal, pa možda čak i da stigne one najveće.

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Ukoliko nastave ovim tempom, Cavsima ne gine novi Lebron! - Ostatak Sveta
  2. Zion napokon dobio svoje - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*