Neprimjetni “Međed”

Screenshot/Youtube

Nakon prošle sezone činilo se kako je franšiza iz Memphisa bila u pat poziciji. Ogromni ugovori za trojicu igrača (Conley, Gasol i Parsons) su im pojeli većinu capa, a na njihovu neseću sva trojica su izuzetno podložna povredama. Većinu prošle sezone su igrali bez Gasola i Conleya, a Parsonsa više ni ne računamo pod ozbiljnog NBA igrača. Svako malo obnovi neku povredu, ne može povezati nekoliko utakmica u kontinuitetu, a trenutno je – povređen.

Svi znamo da Gasol i Conley definitivno imaju kvalitetu, no već su i oni u poznijim godinama, a ostatak rostera Memphisa nikako ne ulijeva povjerenje. Ima tu solidnih rotacijskih igrača, no nitko tko bi mogao preuzeti odgovornost kada jedan od udarnog dvojca ne može igrati. No, čini se da su taj problem riješili ovogodišnjim draftom. Birali su praktički jedinog igrača koji je pristao doći u Memphis. Bamba, Bagley i većina Top prospekata je indirektno rekla kako ne planira igrati za Memphis, svi osim jednog momka – Jaren Jackson Jr.

Otac mu je bio bivši NBA košarkaš. Imao je solidnu karijeru, no kako se čini sin će ga gotovo sigurno prestići. Junior je od svojih srednjoškolskih dana bio smatran za jednog od najvećih talenata generacije. Bio je 5. najbolji igrač u državi nakon srednje škole, te prvorangirano visoko krilo, a odabrao je sveučilište Michigan State. Proveo je tamo samo jednu sezonu, no ostavio je sjajan dojam.

Bio je jedan od boljih igrača Michigana, a koncem sezone je izabran za Najboljeg obrambenog igrača Big Ten divizije, te je izabran u treću najbolju petorku Big Ten-a. To mu je donijelo visoki pick na draftu, točnije četvrto mjesto, a Grizzliesi su bili svjesni kakvog su igrača dobili. Jaren je sjajan u obrani, školovan igrač koji ima i veliki potencijal u napadu. Počeo je davati naznake kako ga čeka dobra NBA karijera. Već u drugoj utakmici sezone ubacio je 24 poena Hawksima, a sinoć je odigrao najbolju utakmicu dosada.

Jaren je briljirao, ubacio je 27 poena uz 6 skokova i briljantnu obrambenu predstavu sa 4 ukradene lopte i 2 blokade. Uz sjajne Conleya i Gasola glavni je razlog što su “Međedi” na odličnom 9-4 omjeru. Nešto što nitko nije očekivao početkom sezone. Dapače, očekivala se borba za što viši draft izbor, ali ako ovako nastave ni playoff nije nemoguć. Samo da bude zdravlja nositelja Gasola i Conleya, a za budućnost se ne moraju previše brinuti. Jackson će se pobrinuti za to.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*