Top 5: Učinak naših za 16/11 i 17/11/2018

1 Nikola Vučević (Magic)

Nikola Vučevič nastavlja sa sjajnim parijama, kao i njegov Orlando. U pobedi nad Lakersima crnogorski div briljirao je sa čak 36 poena (15/23 iz igre) uz 13 skokova i dve ukradene lopte. Bio je nezaustavljiv a protiv njega lek nisu imali ni McGee ni Chandler dva sjajna odbrambena centra tima iz LA.

 

2 Luka Dončić (Mavsi)

A neverovatni Luka Dončić srušio je Warriorse, konkretno – Duranta i Klaya Thompsona! On je predvodio Dallas do velike pobede, sa 24 poena uz devet skokova i četiri asistencije. Dončić je rešio meč u poslednjih 70 sekundi. Prvo je košem sa poludistance preokrenuo rezultat na 109 – 108, a onda sedam sekundi pre kraja potvrdio pobedu poenima sa linije za slobodna bacanja.

“Radio sam ovo dok sam igrao za Real Madrid. Volim šuteve u poslednjem minutu. Naravno da je ovde malo drugačije. Ovo je NBA. Najbolja liga na svetu”, rekao je Dončić.

3 Bojan Bogdanović (Pacers)

Bojan Bogdanović igra sve bolje i sigurnije, a Pacersi su se nakon slavlja protiv Hawksa (97 – 89) popeli na visoko treće mesto Istoka. Bojan je bio najbolji strelac susreta. Uz 22 poena (7/12 šut iz igre, 3 od 5 za tri poena u čemu je trenutno najbolji u ligi), dodao je i 4 skoka.

4 Nikola Jokić (Nuggets)

Nikola Jokić bio je na korak od triple doubla protiv Pelicansa, ali su  njegovi Nuggetsi izgubili 125 – 115. Srpski košarkaš jedao 25 poena (10/20 iz igre, 2/8 trojke), od čega 18 u prvoj četvrtini, uz deset skokova i osam asistencija. No, nakon sjajne uvodne četvrtine je stao a pri tome škripalo je i u odbrani, te nije mogao zaustaviti možda i najboljeg igrača lige trenutno Anthony Davisa, koji je Denveru zabio 40 poena.

 

5 Nikola Mirotić (Pelicans)

Niko se vratio, a Pelicansi se polako probijaju ka najvišim pozicijama na Zapadu. Protiv Nuggetsa sjajno se slagao sa Davisom, pogađao je šta je trebalo, a uhvatio je veliki broj važnih lopti pod koševima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*