Još jedno NCAA čudo

OregonBasketball

Drugi najvišlji čovjek koji je igrao u NBA je bio Manute Bol. Čak 2,31m visoki centar je imao solidnu karijeru. Naravno najveće oružje su mu bile blokade, no ponekada bi znao i iznenaditi.

Bolovih 6 trojki za poluvreme!

Manute ja nažalost preminuo, no njegov sin Bol Bol bi mogao biti nova velika zvijezda NBA Lige. Iako nije visok kao otac, ima “samo” 2,21m puno je talentiraniji. Već je u srednjoj školi pokazao da itekako zna igrati košarku. Iako je to srednjoškolska konkurencija, a Bol je ogroman ipak se nije oslanjao samo na svoju visinu. Bol u svojoj igri sadrži i odličnu tehniku, te vrlo dobar šut. Što je bilo dovoljno da bude 4. rangiran igrač u državi.

Kao svoje sveučilište je odabrao Oregon Duckse, a već je na početku NCAA sezone demonstirao da će “biti problem”. Ogroman je čak i za ovu konkurenciju, no ono što je najimpresivnije je njegova tehnika. Za svoju visinu sjajno barata loptom, ima mekanu ruku, te bi čak mogao igrati i četvorku. Ove sezone postiže gotovo 20 poena u prosjeku i među najboljim je igračim na svojem sveučilištu.

Screenshot/ESPN

Najbolju utakmicu je odigrao protiv najjačih, odnosno Syracusea. Na svoj rođendan im je ubacio 26 poena uz 9 skokova i 4 blokade.

Zion Williamson je zasigurno nova velika zvijezda NBA Lige, kao i njegov suigrač Barret, no trebamo obratiti pozornost i na ovog momka. “Visinu ne možeš naučiti” kako bi rekli Amerikanci, Bol je svakako ima, no posebno kod njega je to što on posjeduje i vještine koje možeš naučiti. Lagano se kreće po terenu, mekan je u šutu, a čvrst u duelu, te bi lako mogao biti iznenađenje narednog drafta, ako se odluči na izlazak.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*