Trade opcije Čarobnjaka

fadeawayWorld

Ekipa “Čarobnjaka” iz glavnog grada već nekoliko sezone pokušava napraviti neki iskorak na Istoku ali im ne uspijeva. Najveći uspjeh su imali prije dvije godine, kada su ispali u drugom krugu playoffa u sjajnoj seriji protiv Kelta. U posljednjoj utakmici ih je uništio Isaiah Thomas utrpavši im 52 poena. Od toga se nikako nisu uspjeli oporaviti. Te sezone Wall, Beal i Porter su imali sezone života, svi su bili zdravi i od Wizardsa su se očekivale velike stvari.

No prošle godine nastavili su po starom. Wall je opet morao izbivati dosta vremena zbog problematičnih koljena, a kada ne pobjeđuješ onda svi problemi izađu na vidjelo. Pitajte samo Warriorse ove sezone… Gotovo čitava ekipa se “digla” protiv Walla, a razmirice između njega i Beala su postale sve veće. Također, dugogodišnji centar Gortat je morao otići baš zbog Walla. Ova godina je još gora, nikako ne mogu pronaći ritam, a po svemu sudeći morati će raditi neke promjene. Ukoliko se odluče tradeati Walla, portal Fadeaway World je izdvojio najbolje destinacije za playmakera.

Phoenix Suns

Kokoškov još od ljeta traži pravog playmakera. Trenutno im je Booker najbolji asistent, a playmakeri su im dosada bili jako loši. Kokošov će to sigurno posložiti, no kada bi imao pravog beka Sunsi bi sigurno bili barem koji nivo više. Uzmimo primjer Slovenije i Dragića, Kokoškov je s njim i Dončićem na mjestu playmakera uzeo Eurobasket. U suprotnom smjeru Sunsi bi mogli postali rookiea Bridgesa, Josha Jacksona i pokoji pick. To bi moglo zadovoljiti čelnike Wizardsa, a Sunsi bi onda imali jako dobar trojac u Bookeru-Wallu i Aytonu.

New York Knicks

Knicski su trenutno u fazi rebuildinga. Ove sezone ne treba ništa očekivati od njih, no znamo i sami da tako velike franišize ne mogu dugo čekati. Ukoliko budu htjeli razbiti ovu mladu jezgru, imaju dovoljno prostora na capu da dovedu Walla, te potpišu još jedno veliko ime na ljeto. Zingis će se taman oporaviti, Hardaway je ove godine izrastao u odličnog beka, a Kanter je već standardno dobar. Tako bi Knicksi praktički preko noći mogli postati jako opasna ekipa. Samo što bi u suprotnom smjeru morali otići Ntikilina, Know i pokoji pick, što znači da od ove mlade i potente jezgre ne bi bilo ništa.

Miami Heat

Spoelstra već nekoliko sezona izvlači najbolje iz ovog limitiranog rostera. Jednostavno nemaju dovoljno talenta na raspolaganju, a ukoliko žele iskočiti iz “zlatne sredine” morati će ići po nekog Allstara. Wall bi mogao biti “taj Allstar”. U suprotnom smjeru bi morao otići sadašnji šef ekipe naš Goran Dragić, te vjerovatno i Adebayo. Tako bi dobili Walla, koji je već dokazao da voli igrati s snažnim centrima, tako da bi sigurno razvio dobru kemiju s Hassanom, a Heatu bi ipak malo skočile šanse da naprave nešto više.

Los Angeles Lakers

Ovo ljeto Lakersi su odlučili dati priliku svojim mladim igračima tako što nisu išli po Leonarda. To je zapravo bila odlična odluka, no ipak se početkom sezone pokazalo da Lakerse čeka još puno učenja i sazrijevanja. Ukoliko Magic (čitaj Lebron) odluči da ipak želi win-now ekipu mogao bi krenuti po Walla. U suprotnom smjeru bi otišao Ball, te vjerovatno Hart a ipak bi zadržali Kuzmu i Ingrama, momke koji ipak imaju malo više potencijala od Balla. Tako bi Lebron dobio novog “sudruga”, te bi s Wallom Lakersi već ove sezone bili jako opasni.

Los Angeles Clippers

Iako su ove sezone iznenđujuće dobri, Clippersi ipak nemaju na rosteru “franšiznog igrača”. Harris, Galinari i ostali su odlični, no sada se nalaze možda na najgorem mjestu kojemu možeš biti u NBA. Niti si contender, niti možeš tankirati. Izboriti će playoff, no pitanje je čak i prolazak prve runde. Ako odluče razdrmati ekipu, mogli bi krenuti po Walla. Imaju pravu plejadu bekova na rosteru, a ovim tradeom bi to malo rasčistili, a u suprotnom smjeru bi poslali Harrisa, te recimo rookiea Alexandera uz naravno dodatak kojeg picka.

1 Trackback / Pingback

  1. John Wall treneru: "J**i se!" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*