Top 5: Učinak naših za 18/11 i 19/11/2018

1 Nikola Vučević (Magic)

Nikola Vučević igra u životnoj formi. Nakon što je deklasirao Lakerse (36 poena, 13 skokova), utrpao je 28 poena Knicksima i tako vodio svoj Orlando do nove pobede. Kao kruna sjajne nedelje, Vučević je izabran za najboljeg igrača Istočne konferencije u NBA, a tokom cele te nedelje Magic je dobio 3 utakmice a izgubio jednu. Nikola je imao prosečan učinak od 27,8 poena, 10,5 skokova, i četiri asistencije.

 

2 Bojan Bogdanović (Pacers)

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović i njegovi Pacersi igraju u velikoj formi u poslednje vreme. Sinoć su savladali Jazz (121 – 94), a Babo Bogdanović ponovo je bio najbolji strelac Indiane sa 21 poenom (trojke je gađao 3 od 4), a dodao je i po dva skoka i ukradene lopte i jednu asistenciju. Ovo je četvrta uzastopna partija da ima 20+ poena, a na ovoj utakmici je u odsustvu Viktora Oladipa preuzeo lidersku ulogu.

 

3 Jusuf Nurkić (Blazers)

Portland se popeo na vrh Zapada, a u novoj pobedi nad Wizardsima Nurkić je nastavio sa pružanjem sjajnih partija. Ovoga puta bio je nadomak triple double učinka, meč je završio sa 13 poena, 14 skokova i čak 8 asistencija od kojih su neke bile vrlo atraktivne! Na ovom meču je Nurk nešto slabije šutirao iz igre (37,5 %), a Blazerse je do pobede vodio duo Lillard – McCollum sa 65 poena!

 

4 Nikola Jokić (Nuggets)

Nuggetsi su doživeli i 6 poraz u poslednjih 7 mečeva. Ovoga puta bolji su bili Bucksi (98 – 104), a nakon sjajnog prvog poluvremena koje je Denver dobio sa deset poena razlike Bucksi su ih pregazili u nastavku. Nikola Jokić je bio najefikasniji u timu iz Denvera. Dao je 20 poena, zabeležio i po pet skokova i asistencija.

 

5 Bogdan Bogdanović (Kings)

Kingsi su srušili Oklahomu (117 – 113), uz dobre partije Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice. Bogdanović je sa klupe za 24 minuta imao 16 poena, pet skokova i tri asistencije, a pogađao je kada je bilo najvažnije – u samom finišu meča, kada se rezultat lomio.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*