“Zeleni” problemi

Screenshot/NBA

Prošle godine jedna od najboljih ekipa Lige su bili Boston Celticsi. Ne zbog toga što su imali velika imena u ekipi, već zbog toga što su ta imena bila izvan stroja, a ekipa je sjajno funkcionirala. Bez Irvinga i Haywarda prošle godine Boston je napravio malo čudo, tako da se ove sezone od njih očekivalo puno puno više.

Boston Celtics 2017-2018 Zeleni čudotvorci

Obojica su se vratili u ekipu, no samo jedan je zasada odigrao ono što se očekuje od njega. Hayward se još uvijek traži, ne može pronaći ritam, no nakon onakve povrede to je sasvim jasno. Dugo je trajao oporavak, te bi čak bilo i čudno da se Hayward vratio na 100% ovako brzo. Koliko je posvećen ekipi dovoljno govori kako je tražio da ulazi s klupe, jer je sam svjestan da još uvijek nije 100% spreman, te da ne pruža igre kakve se od njega očekuju. Stevens je to napravio, no nije urodilo plodom, jer problem Kelta ne leži samo u Haywardu.

Problem ovogodišnjih Kelta je napad. Iako imaju sjajne individualce, jednostavno ne ubacuju šuteve, nekada previše soliraju i Stevensov sistem u napadu se raspada. Jedan od razočaranja je i Jaylen Brown. Prošle godine je eksplodirao, imao breakout sezonu, no ove godine je srozao gotovo sve statističke kategorije. Igra katastrofalno u napadu, ne može ništa pogoditi, stalno je izvan ritma, a upravo njegova igra je jedan od najvećih problema Kelta ove sezone.

Prošle sezone su bili tako jaki jer jednostavno nisi znao odakle prijeti veća opasnost. Horford je doktor košarke, točno zna kada treba u post, a kada treba razvući igru, Tatum je sve iznenadio zrelom igrom i efikasnošću u napadu. Brown je pogađao sve što mu dođe pod ruku, a kada ima dan onda je opasan i na ulazima, a ostatak ekipe poput Roziera, Smarta i ostalih su svaki dali svoj udio u ovome. Jednostavno nisi znao odakle prijeti veća opastnost, a sada je sve jasno.

Irving je najopasniji igrač Kelta, dok se većina ostalih muči. Horford je na razini, no Tatum previše solira i želi preuzeti odgovornost kada ne treba. Stevensov sistem je baziran na pronalaženju slobodnog igrača, tako da se svi kreću, a Boston sada igra nešto kompletno drugačije. Irving i Tatum soliraju, nema tako dobrog protoka lopte, a i kada ima onda zakaže šut. Obrana je na razini, to stoji, no dok ne poprave napad Boston neće popraviti svoju igru. Srećom, gledajući Stevensa i ovu ekipu Bostona, sigurni smo da je to samo privremen problem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*