Koliko je zaista dobar Luka Dončić?

Screenshot/Youtube

Izvor: Index.hr

LUKA DONČIĆ iz utakmice u utakmicu oduševljava NBA fanove i svoje kritičare, kojih je bilo dosta prije početka sezone, pretvara u najveće fanove.

Američki košarkaški stručnjaci i fanovi koji nisu bili oduševljeni atleticizmom mladog Slovenca govorili su kako Dončić fizički neće moći protiv puno atletičnijih igrača u najjačoj košarkaškoj ligi. Nakon njegovih 17 utakmica u NBA ligi, teško je da netko i dalje misli tako.

Dončić u prosjeku u debitantskoj NBA sezoni bilježi 19,3 poena, 6,9 skokova i 4,1 asistencije. Uz to, njegovi Dallas Mavericksi imaju osam pobjeda uz devet poraza, što je napredak u odnosu na prošlu sezonu kada su završili kao 11. momčad Zapada omjerom 33-49. Ovim ritmom, Dallas bi trebao premašiti brojku od 40 pobjeda.

Slovenac je najveći razlog takvog poboljšanja, a takve brojke će mu vrlo vjerojatno donijeti titulu najboljeg rookieja ove sezone. Njegove brojke postaju još impresivnije kada vidimo da još samo devet igrača u ligi ima barem 19 poena, 6 skokova i 4 asistencije u prosjeku. Sva devetorica će jednog dana završiti u košarkaškoj Kući slavnih.

LeBron James, Anthony Davis, Kevin Durant, Giannis Antetokounmpo, Paul George, DeMar DeRozan, Blake Griffin, Victor Oladipo, Russell Westbrook i Luka Dončić su igrači koji ove sezone u prosjeku imaju barem 19 poena, 6 skokova i 4 asistencije.

1 Trackback / Pingback

  1. Don't vote for Vooch - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*