Od vrh do dna, pa ponovo nazad

derrick rose 50
Screenshot/Instagram

Stvari se mogu promijeniti naglavačke u jako kratkom periodu. Najbolje od svih to zna Derrick Rose. On je od najmlađeg MVP-a u povijesti Lige, zbog povreda, pao gotovo na dno. Nikako nije mogao vratiti staru formu, stalno se povređivao, te je mijenjao klubove. Nakon Bullsa prvi su bili Knicksi, a nakon toga Cavsi u kojima je Rose zapravo dotakao dno. Još jednom.

Prošle godine, u ovo vrijeme Rose je još jednom polomio kost u zglobu. Morao je pauzirati više tjedana, a neki su čak prognozirali i da je završio sezonu. U tom trenutku Derrick je razmišljao o mirovini. Jednostavno više nije mogao istrpiti silne povrede, te je ozbiljno razmišljao o tome da prekine karijeru.

Rose opet ozbiljnije povređen

Srećom, odlučio je probati još jednom, a opet je gotovo odustao kada je na posljednji dan prijelaznog roka bio slobodana igrač. Cavsi su tradeali sve, između ostalog i Rosea, pa je on završio u Jazzu. Oni ga nisu htjeli, a srećom Wolvesi su uletjeli i potpisali ga. Odigrao je nekoliko dobrih utakmica, pogotovo u playoffu i odlučili su mu dati još jednu šansu. Produžili su mu ugovor, a Rose je vratio na nevjerovatan način.

Liga se klanja Ruži

Ove sezone Rose igra na zavidnom nivou. Istina, to nije niti blizu one MVP razine, no vidi se da je Roseu još uvijek ostalo nešto brzine i skočnosti iz “onog vremena”. Što je zapravo fascinantno, kada sagledamo kakvu je kalvariju Rose prošao s povredama. Trenutno je među boljima u Wolvesima, često i najbolji, a sada je i napokon zdrav. Želimo mu svakako još puno ovakvih sezona, jer malo je takvih igrača kao što je Derrick Rose!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*