Povratak okolnim putem

Bleacher Report

Pred O.J Mayom je trebala biti velika karijera. Od srednje škole je bio zvezda, među top rangiranim igračima, a slično se nastavilo i na sveučilištu. Igrao je za USC Trojanse, a 2008. godine izlazi na draft te ga sa 3. pickom biraju Minnesotta Timberwolvesi, no odmah je tradean u Memphis Grizzliese.

Tamo je igrao 3 sezone, ostvarivao solidan učinak no nikada nije pokazao svoj puni potencijal. Problemi s njim su počeli već na sveučilištu, kada je optužen da je primao nedopuštene darove od agenata, a tokom svojeg boravka u Mempihsu bio je suspendiran na 10 utakmica zbog korištenja steroida.

Potpisuje za Dallas nakon 3 godine u Elvisovom gradu, te tamo igra svoju najbolju košarku. Ostvario je rekord karijere od 40 poena protiv Rocketsa, a sezone završio sa pristojnih 15,3 poena. No odlučuje da ne želi potpisati za Mavse i odlazi u Buckse.

Tamo kreću njegovi problemi. Tokom čitavog boravka u Bucksima borio se s problemima s težinom, igrao je vrlo loše, da bi na kraju u julu 2016. godine bio suspendiran od NBA lige zbog korištenja marihuane. Dobio je 2 godine zabrane igranja, te je to najveća kazna u istoriji lige.

No sada se čini kako je okrenuo drugu stranicu. Viđen je s krilnim centrom Wolvesa  bivšim saigračem s USC-a Tajom Gibsonom kako trenira pred početak ove sezone. Skinio je dosta kilograma i čini je kako je sada možda i u najboljoj formi života.

I'm not black I'm O.J ….??? my bro back working hard in the gym!! Miss the USC days #Blessed #MyBrother #USC

A post shared by Taj Gibson (@tajgibson22) on

Uskoro će početi NBA kampovi, a Mayo je odradio svoju kaznu i sada je ponovo dostupan za igranje u NBA. Formu brusi u Portoriku, a nekoliko NBA skauta ga prati i svi su oduševljeni s njima. -“Glava mu je sada na pravom mjestu. On žarko želi nazad u Ligu i on će doći nazad u Ligu. Samo se mora kloniti stvari koje su ga dovele u probleme prvi puta. On je dobar momak.”- izjavio je jedan skaut za OJ-a.

Do NBA Lige još uvijek nije stigao, a prije nekoliko mjeseci prva postaja nakon suspenzije mu je bio Puerto Rico. Igrao je za tamošnje San German of Puerto Rico’s Baloncesto Superior Nacional, gdje je proveo ukupno tri mjeseca. Sada kreće u novu avanturu. I to u Tajvanu. Potpisao je za Dacin Tigerse. Njegov cilj je svakako povratka u NBA Ligu, a Mayo je odlučio ići baš okolnim putem. No, ukoliko pokaže da je spreman, možda čak i bude poneka NBA ekipa koja će mu pružiti šansu.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*