Top 5: Učinak naših 23/11 i 24/11/2018

1 Dario Šarić

Napokon jedna dobra utakmica za Darija, najbolja dosada u dresu Wolvesa. Mučio se otkako je stigao u Minnesotu, no sinoć je protiv Bullsa uz KAT-a bio najbolji u ekipi. Nadoknadio je katastrofalne večeri Wigginsa i Covingtona koji nisu pogodili niti jedan šut iz igre. Dario je stigao do double double učinka, ubacio je 19 poena uz 14 skokova, te je nagovijestio malo bolju formu.

2 Nikola Mirotić

Pelikani su izgubili meč, no Mirotić je dao sve od sebe. Bio je uvjerljivo najbolji šuter u redovima svoje ekipe protiv Wizardsa. Do poluvremena je bio samo na jednom ubačaju, no poludio je u posljednjoj dionici. Torpedirao je koš Wizardsa, ubacio im je čak 3 trojke u kratkom periodu, no nije bilo dovoljno. Na kraju je meč završio sa 24 poena i 9 skokova.

3 Luka Dončić

Svaku utakmica Luka ponovno oduševi. Ovaj puta na redu su bili Kelti, a Luka nije razočarao. Iako nije imao izuzetno učinkovit meč, imao je nekoliko sjajnih poteza. Izdvajamo onaj kada je izvozao Irvinga, kojemu se sigurno još i sada vrti u glavi. Kyrie  nije navikao biti “s ove strane driblinga”. Čudno za njega, no nije imao niti jedan skok, ali je zato ubacio 15 poena, te imao čak 8 dodavanja za veliku pobjedu Mavsa.

4 Jusuf Nurkić

Blazersi sjajno guraju ovu sezonu, no Warriorsi su se još jednom pokazali kao prejaka ekipa. Baš su u ovom meču prekinuli svoj gubitnički niz. Baš kao i dosta ekipa dosada, niti Ratnici nisu imali pravo rješenje za Nurka. Bio je dominantan ispod obruča, većinu je poena ubacio baš od tamo. Malo mu je falilo do double double učinka, no uspio je ubaciti 22 poena uz 8 skokova.

5 Nikola Jokić

U direktnom dvoboju protiv Vučevića, Jokić je odnio pobjedu. Neobično za današnje standarde, Jokeru su falili poeni da dođe do TD učinka. Naime, ubacio ih je samo 6, a imao je 10 skokova i 11 dodavanja. Loše je šutirao, ubacio je samo 2 lopte iz igre, a promašio je sve tri upućene trojke. U meču protiv Ohlahome bio je malo efikasniji, ubacio je 16 poena, no opet je imao dosta loš šut. Ispalio je čak 20 lopti, od toga 7 su bile trojke a nije ubacio niti jednu. Allround statistika je bila solidna, no najbinije je da su Nuggetsi uzeli obje pobjede.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*