Week 6 review: Lebron stigao kući, Fizdaleov Baby Boom, Allstar Vučević

Kralj je imao kraljevski doček u svom gradu. Cleveland je na pravi način dočekao Kralja koji im je donio mnogo radosti posljednjih godina. Ovaj puta se nije ponovila situacija kao kada je otišao u Heat, već su odali počast Kralju.

Lakersi su u toj utakmici porazili Cavse, no posljednja ekipa Lige je proigrala u ovom tjednu. Prvi puta u sezoni su došli do dvije pobede zaredom. Rookie Colin Sexton je odigrao dvije najbolje utakmice u NBA karijeri i vodio ih je do pobjede. Te pobjede nisu ostvarene protiv ekipa sa začelja, već su prvo pali Sixersi, a nakon toga su srušili Rocketse za koje je Harden tu utakmicu ubacio 40 poena. No, preživjeli su i došli do najbolje pozitivne serije sezone.

Još jedna ekipa sa začelja Istoka je proigrala posljednji tjedan. Fizdaleov “vrtić” je također stigao do čak 3 pobjede zaredom. Prvo su iznenadili Kelte, sjajnom partijom Burkea koji je i presudio na kraju, nakon njih Pelicanse, a posljednju su dobili iznenađujuće dobre Grizzliese. Kanter je dominirao u toj utakmici i ostvario carrer high 26 skokova.

Sjajnu formu iz prošlog tjedan nastavio je i naš Nikola Vučević koji je trenutno najbolji od svih naših igrača. Čak bi se moglo reći i jedan od najboljih u čitavom NBA. Igra na MVP razini i ako ovako nastavi lako bi mogao stići i do Allstar utakmice. U ovom tjednu Nikola je prosječno ubacivao 20,3 poena, 13,7 skokova, te je imao 3,7 asista po utakmici. Najbolje je odigrao protiv Lebrona i Lakersa kojima je isporučio 31 poen, 15 skokova i 7 skokova.

Za igrače tjedna su proglašeni Tobias Harris i Giannis Antetkoumnpo. Tobias je vodio Clipperse do samog vrha Zapada. Najbolje je odigrao protiv Blazersa, kojima je utrpao 34 poena, dok je Greek Freak s druge strane nije spuštao ispod 30 poena. “Najbolje” su prošli Blazersi kojima je ubacio “samo” 33 u velikoj pobjedi.

 

40. dan: 26. novembar

Phila je dobila u Brooklynu (127 – 125) a koš za pobedu je u poslednjim trenucima meča postigao Jimmy Butler. On je završio sa 34 poena i 12 skokova, a u poslednjoj deonici dao je čak 18:

Joel Embiid dodao je 32 poena uz 12 skokova, dok su sjajni kod Netsa bili Russell sa 38 poena i Dinwiddie sa 31 poenom.

Hawksi su iznenadili Hornetse a rookie Trae Young potrudio se za potez večeri u stilu Stepha Currya sa skoro pola terena:

 

Protekle večeri videli smo i dva rekorda. Probuđeni Knicski ponovo su pobedili. A u pobedi na gostovanju Memphisu (103 – 98), centar tima iz ‘velike jabuke’, Enes Kanter, postigao je 21 poen uz čak 26 skokova!!! Time je stao uz rame legendarnom Patricku Ewingu, i postao prvi igrač Knicksa još od 23. februara 1997. godine uz legendarnog Jamajčanina kome je pošlo za rukom da meč završi sa najmanje 20 poena i 25 skokova.

Za drugi rekord pobrinuo se Dwayne Wade. Popularni ‘Flash’ je u porazu svog Miamia (105 – 125) protiv Raptorsa, postigao 35 poena (13 od 22 iz igre), 6 asistencija i 5 skokova, i time je postavio rekord franšize po broju poena kada su u pitanju igrači koji su meč počeli sa klupe.

Kawhi Lenard je postigao 29 poena (8/20 iz igre), uz 10 skokova, i bio je najefikasniji kod domaćina.

Odličan meč su odigrali Lakersi i Magic. Potonja ekipa je ugodno iznenađenje Lige, pogotovo igre našeg Nikole Vučevića. To su i dokazali protiv Lakersa. Prva dionica je pripala Lebronu i Jezerašima, no vrlo brzo je Magic uspostavio kontrolu nad utakmicom. Nakon odmora stigli su do velike prednost,  a u posljednju četvrtinu su ušli s velikom zalihom. No, nikada ne treba otpistivati ekipu koja ima Lebrona. Tako su Lakersi malo po malo stizali rezultat, a malo više od minute do kraja stigli su do egala, 104 – 104. No, Caldwell-Pope, koji je imao dva šuta za preokret sa linije za tri, nije uspeo, a Magic uspijeva privesti utakmicu kraju i tako doći do velike pobjede.

Sjajan je bio naš centar Nikola Vučević, koji je ovom partijom dokazao kako je jedan od najkonstantnijih centara Lige. Ubacio je 31 poen, uz 17 skokova i 7 dodavanja i bio prvo ime susreta. 17 je dodao Gordon, a Ross je s klupe ubacio 16. U Lakersima Lebron je zabio 24 poena uz 7 asista, a Kuzma je imao dobru utakmicu sa 21 poenom.

39. dan: 5. novembar

Druga vezana pobeda Clevelanda. Noćas je pao Houston, bilo je 117 – 108.

Partiju karijere odigrao je rookie Colin Sexton koji je meč završio sa 29 poena, clafkson je dodao 20 sa klupe dok je Tristan Thompson imao 16 poena i čak 20 skokova. Rocketsima nije pomoglo ni 40 poena Hardena.

Nuggetsi su definitivno izašli iz krize, a kao gosti savladali su OKC sa 105 – 98 čime su izbili na treće mesto Zapada. Krenuo je Denver silovito, imao i preko 20 poena prednosti tokom druge četvrtine, ali se Oklahoma približila u nastavku i gledali smo tada veliku borbu.

Nikola Jokić je meč završio sa 16 pone, 6 skokova i 5 asistencija, ali katastrofalnim šutem, gde je uputio čak 7 pokušaja za tri poena i nije niti jednom pogodio. Westbrook je ponovo imao triple double (16 p, 12 as, 10 sk), ali ni to nije pomoglo.

A Luka Dončić i njegovi Mavsi igraju sve bolje. Sinoć su pali Celticsi (113 – 104), a potez Slovenca (završio meč sa 15 poena i 8 asistencija), i njegova ‘varka’ za Kyrie Irvinga bio je jedan od najboljih poteza večeri:

38. dan: 24 novembar

Knicksi polako pokazuju zašto bi mogli biti ‘darko horse’ Istoka. Sinoć su savladali Pelicanse, 114 – 109 a jedan od najboljih u njihovim redovima bio je Emanuel Miday. Nekadašnji play Nuggetsa, polako pronalazi sebe u Fizdaleovom sistemu, a sinoć je vodio Knickse do pobede sa 27 poena, 7 skokova, 4 ukradene lopte, i 2 asistencije. Mudiay je bio svuda:

Phoenix Sunsi su došli do još jedne pobjede. Ovaj puta je pala jedna od najboljih ekipa Lige, Bucksi. Giannis je imao ponajbolju utakmicu sezone, ubacio je 35 poena, no Sunsi su se provukli. Bucksi su napravili veliku seriju u posljednjoj četvrtini, no izdržali su, da bi Jamal Crawoford u posljednjim sekundama donio pobjedu. Booker je bio najbolji strijelac sa 29 poena, dok je Warren ubacio 19. U redovima Bucksi Brogdon je ubacio 22, a najviše je razočarao Lopez koji je bacao cigle cijelu večer. Na kraju meča je imao očajnih 0/12 za tri poena.

 

 

Za iznenađenje večeri pobrinuli su se Cavsi koji su naneli prvi domaći poraz 76ersima, a tek treći put pobedili u sezoni. Bilo je 121 – 112, a do pobede vodili su ih Hood sa 25, Sexton sa 23 i Osman sa 20 poena.

“Kao što je Tristan Tompson rekao pre početka sezone, Kavsi su i dalje glavni na Istoku…,” prokomentario sa je Joel Embiid ovaj meč u svom stilu. On je meč završio sa 24 poena i 12 skokova, 23 je dodao Reddick, a 20 Simmons uz 10 asistencija.

Wolvsi su nastavili sa dobrim igrama. Začuđujuće, nakon trade Butlera Wolvesi čak igraju i bolje. Nema više “zle krvi” u ekipi, a sjajna vijest je to da sada Rose ima puno više prostora. Bivši MVP nikada neće biti na nekadašnjoj razini, no ovo što sada pruža je jako blizu toga. I dalje je izuzetno brz, a kako je sada ipak prošao sito i rešeto zbog povreda, odlučio se malo više fokusirati na vanjski šut. Tako je i protiv Netsa bio sjajan izvana. Ubacio im je 25 poena uz 2 trojke, te bio najbolji u ovoj pobjedi Wolvesa. KAT je ubacio 21 uz 9 skokova, dok je Šarić zabio samo 3 poena za 16 minuta igre.

 

37. dan: 22.novembar

Lebron James se vratio u Cleveland. Ovoga puta u dresu Lakersa sa kojima je pobedio domaće Cavse, 109  – 105. Publika i saigrači nisu zaboravili šta je ovaj igrač napravio za klub i za grad, kao i jedinu titulu koju im je doneo 2016.

Meč je rešen u samoj završnici, a Lebron je vodio tim iz LA do pobede sa 32 poena, 14 skokova, sedam asistencija i jednom blokadom. Lonzo Ball je dodao 15 poena, Ingram 14. Kod Cavsa je Cedi Osman postigao 21 poen, uz sedam skokova i dve asistencije.

Warriorsi su izgubili i četvrtu zaredom. Jutros su pali kući protiv OKC-a (95 – 123), a neverovatnu partiju pružio je Dennis Schroder koji je sa klupe dao 32 poena, uz 5 pogođenih trojki iz 6 pokušaja! Paul George je dodao 25 poena, 9 skokova, 5 asistencija i 2 ukradene lopte, a Westbrook je imao triple double sa 11 poena, 11 skokova i 13 asistencija. Adams je imao 20 poena i 11 skokova.

Kod Warriorsa, Durant i Thompson dali su po 27 poena, ali je Durant ponovo loše šutirao za tri, svega 1 pogođena trojka iz 5 pokušaja.

 Nuggetsi su ostvarili važnu pobedu u Minnesoti (103 – 101), a Nikola Jokić nije imao svoje šutersko veče (svega 7 poena, i 3 pogotka iz 13 pokušaja iz igre), ali je ponovo pokazao svestranost u igri pa je imao 12 skokova i 10 asistencija.

Kingsi su iznenadili Utah Jazz (119 – 110), a vrlo važnu ulogu u pobedi imali su srpski košarkaši Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović. Obojica

Kingsi su takođe slavili u gostima, iznenadili su Jutu Džez 119:110 uz po 18 poena Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice. Obojica su meč završila sa po 18 poena. Bjelica je izuzetno bio šuterski raspoložen – pogodio je sve tri trojke, a dodao 7 skokova i 2 asistencije za 25 minuta. Pri tome odigrao je važnu ulogu u lomljenju Jazza u poslednjoj četvrtini:

Bogdanović je kao rezervista igrao 30 minuta te uz 18 poena i imao pet skokova i četiri asistencije.

35. dan: 21. novebmar

‘Otpisani’ duo Wizardsa, John Wall (30 p) i Bradley Beal (27 p), režirao je sinoć jedan od najvećih preokreta u ovoj sezoni, i prizemljio Clipperse na svom terenu (125 – 118).

Clippersi su sjajno otvorili meč, a u prvoj deonici već su imai preko +20 (bilo je u jednom trenutku 40 – 18), a Wizardsi do kraja poluvremena nisu imali rešenja. A potom od treće četvrtine kreće veliki preokret u režiji bekova Washingtona, a u tom ritmu nastavljaju i u poslednjoj deonici kada su serijom od 11-2 ušli u finalne minute sa velikom prednošću.

Boban Marjanović je igrao četiri minuta i promašio je jedan šut za dva, imao je i jedan faul, a Miloš Teodosić je meč presedeo na klupi.

Danny Green je pogotkom u zadnjim sekundama doneo pobedu svojim Raptorsima protiv Orlanda (93 – 91).

U meču punom uzbuđenja, i preokreta (Raptorsi su dobili prvu četvrtinu sa 29 – 17, a Orlando je uzvraio u trećoj kada je bilo 38 – 26), pobedik se rešavao tek u finišu. Četvrta četvrtina je bila uzbudljiva i igrala se poen za poen, a ekipe su bile u egalu do samog kraja.

Najefikasniji je kod pobednika bio Leonard sa 18 poena, Siacam je imao 15, Ibaka 14, a Green 13. U Orlandu je 27 poena imao Evan Furnier, 16 Aaron Gordon, a Nikola Vučević je ponovo bio dobar, sa 14 poena, čak 18 skokova i 4 asistencije!

34.dan: 20.novebmar

Bobi Marjanović nastavlja koristiti malu minutažu koju mu pruža trener Rivers. Sinoć je u pobedi svojih Clippersa (127 – 119) za 10 minuta postigao 12 poena, uz 5 od 6 šuta iz igre, 1 skok. Za isti broj minuta Miloš Teodosić nije postigao niti jedan poen, imao je 2 skoka i 1 asistenciju.

Clipperse su do pobede koja ih je dovela na vrh Zapada, predvodio sve bolji centar Montrezl Harell (25 p, 11 sk), Harris (24 p, 8 sk), Scott (18 p), i Lou Williams (16 p, 11 as, 7 sk). Na drugoj strani odličan je bio Trae Young sa 25 poena i neverovatnih 17 asistencija.

Nuggetsi su doživeli i 6 poraz u poslednjih 7 mečeva. Ovoga puta bolji su bili Bucksi (98 – 104), a nakon sjajnog prvog poluvremena koje je Denver dobio sa deset poena razlike Bucksi su ih pregazili u nastavku.

Nikola Jokić je dao 20 poena, zabeležio i po pet skokova i asistencija, dok je Jamal Murray bio blizu triple doubla – imao je 17 poena, devet asistencija i osam skokova.

Hornetsi su hit lige. Tim koji su mnogi otpisivali pred ovu sezonu igra fantastično a sinoć su srušili Boston, 117 – 112. Neverovatan je još jednom bio Kemba Walker koji je torpedirao Celte sa 43 poena (7/13 za tri), od čega je 21 ubacio u poslednjoj četvrtini, a dodao je četiri skoka i pet asistencija. Podsetimo, u prošloj utakmici protiv 76ers, on je ubacio 60 poena, a poslednji kome je pošlo za rukom da nakon 60+ utakmice da u narednom meču 40+ poena bio je Kobe Bryant.

Iako su Hornetsi dobro otvorili meč i imali dvocifrenu prednost, Boston se serijom od 11-0 vratio u igru, a u nastavku su čak imali i +10. No, tada je domaćin napravio dvocifrenu seriju, odlepio se i došao do trijumfa. Uz Kembu, za Hornetse je Lamb dao 18 poena, dok je stariji brat Hernangomes dao 14 poena. Kyrie Irving je bio najefikasniji kod Celta sa 27 poena i 11 asistencija.

Kingsi su srušili Oklahomu (117 – 113), uz dobre partije Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice. ogdanović je sa klupe za 24 minuta imao 16 poena, pet skokova i tri asistencije, dok je Bjelica kao starter za 22 minuta ostvario 12 poena i osam skokova. Bogi je pogađao kada je bilo najvažnije:

U redovima OKC, povratnik Russell Westbrook je bio najefikasniji sa 29 poena, 13 skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte. Paul george je dodao 27 poena i devet skokova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*