KOŠ magazin: Ima nas dva miliona!

Piše: Aleksandar Ostojić

U trenutku dok ovo pišem, a sada je ponedeljak, 26. novembar, oko 11,30 pre podne, neko će kliknuti adresu kosmagazin.com i postati naš posetilac broj 2.000.000. Ponosni smo na svakog od dva miliona dosadašnjih posetilaca našeg i vašeg sajta Koš magazin, hvala vam na poverenju, nećemo vas izneveriti ni u budućnosti.

Za ove tri godine, koliko postojimo, objavili smo preko dve i po hiljade autorskih tekstova. Većina su u toj meri originalni i analitički da su, bez lažne skromnosti, enciklopedijskog karaktera. Ili bar “vikipedijskog”. Na našem sajtu moguće je pronaći kompletnu istoriju košarke ne samo Srbije i regiona, nego sveta, a od tekstova koji su objavljeni može se sklopiti i pratiti razvoj ovog sporta od Springfilda do danas.

Za sve što smo postigli zahvalni smo našim brojnim saradnicima. Njih pokreće entuzijazam i ljubav prema košarci, mi smo, kako to jednom reče naš bloger Dugi – “sekta”. U najpozitivnijem smislu, košarkaška sekta. Niko od nas dosad nije zaradio nijedan dinar ili evro od saradnje na ovom sajtu, sve radimo iz ljubavi i prijateljstva, valjda se zato i ovako lepo slažemo i razumemo. A ima nas iz celog sveta, redovno nam šalju svoje dopise kolege iz Francuske, Nemačke, Rusije, Španije, Grčke, Slovenije, SAD, Crne Gore, Hrvatske… Pokrivamo ravnopravno ceo region, odnosno bivši jugoslovenski prostor, ne pravimo razliku, puštamo sve tekstove na originalnom jeziku autora. Jednu grešku smo napravili, i priznajemo je – prestali smo pre dve godine da ažuriramo listu saradnika redakcije u našem impresumu. Ispravićemo to, a ta lista je, verujte, dugačka “kao Njujork Tajms” – kako reče jedan naš čitalac u komentaru. Tu su brojni autori, od prvog – uvek ga naglašavam jer je sarađivao još u onom papirnom izdanju “Koša” početkom devedesetih – Gorana Radonjića, do najnovijeg (sigurno ne i poslednjeg), nastavljača tradicije “lipe riči” koju je utemeljio Miljenko Smoje, legendarnog Dina Rađe koji je stanovnik “Kuće slavnih” u Springfildu.

Nijedan autorski tekst koji smo dobili nismo bacili u koš, tako će biti i dalje, svaki vaš tekst završiće u Koš magazinu. Shvatite ovo kao poziv na saradnju, poziv na članstvo u našoj “košarkaškoj sekti”. Svi vi, a dosad vas je bilo dva miliona, sigurno imate neku svoju košarkašku priču koju bi želeli da ispričate. Nudimo vam prostor za to, to je sve što možemo u ovom trenutku. A ako se jednog dana pojavi neki “Baja Patak” sa željom da sponzoriše ovaj sajt – lako ćemo raspodeliti novac saradnicima. Zasad nam je lepo i ovako.

Nećemo dalje da se hvalimo. Mislim da je pametnije da pripremimo sledeći autorski tekst, a mnogi čekaju da ih postavimo. Kad pređemo tri miliona ponovo ćemo se oglasiti, dotle vas pozdravljaju Aca, Vlada i stotinak autora, i žele vam da uživate u košarci, da je volite kao i mi, i da ne zaboravite: ovo je sajt

ZA ONE KOJI ČITAJU KOŠARKU

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*