Najbolja blokada ikada

Screenshot/Youtube

Kada pomislimo na blokade, prvi na pamet nam padaju centri. Olajuwon, Shaq, Mutombo…sve redom vrsni blokeri. No, jedna od najboljih blokada ikada (iako je dosuđen nepostojeći faul – no to nikako ne mogu priznati) pripada jednom beku. Relativno nepoznatom beku.

Shannon Brown je bio velika zvijezda u srednjoj školi. Imenovan je za Mr.Basketball Illinoisa 2003. godine, a svoj debi u NBA ligi je imao 2006. u dresu Cleveland Cavsa. Tamo se nije naigrao, no onda je stigao u Lakerse. Tada su Lakersi imali šampionsku generaciju, prevođenu Bryantom, Gasolom i Odomom. Brown se okitio i prstenom u njihovom društvu, a kako je vrijeme odmicalo igrao je sve više i više.

U sezoni 2009/10, godini kada su uzeli naslov, Brown je nakon Allstara dobio priliku, a najviše je impresionirao svojim atletskim sposobnostima. Skakao je do plafona dvorane, a to je osjetio i igrač Hawksa West. Pokušao je položiti u kontri, a iz ničega se stvorio Brown i doslovno mu oteo loptu iz ruku.

Nakon Lakersa, Brown je imao još dvije dobre sezone u Sunsima, no nakon toga je potpuno pao, te se na kraju 2015. godine povukao iz NBA Lige.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*