Top 5: Učinak naših za 27/11 i 28/11

1 Luka Dončić (Mavs)

Ne zovite ga rookijem! Mladi košarkaš iz Slovenije pokorio je Houston i bacio Hardena na kolena. Već za prvih osam minuta postigao je 10 poena, uz tri skoka i dve asistencije, dok je meč završio sa 20, uz 6/11 iz igre.

Dončić je potezima na meču oduševio sve u dvorani u Teksasu, a posebno se izdvajaju trojke iz ugla, kao i pogodak uz zvuk sirene, sa pola terena.

 

2 Nikola Vučević (Magic)

Sa sjajnim partijama nastavio je Nikola Vučević. On je u porazu svog Orlanda od Blazersa odigrao još jedan all around meč i završio sa 20 poena, 8 skokova i 7 asistencija.

 

3 Jusuf Nurkić (Blazers)

Nurk se oporavio od povrede i završio duel protiv Vučevića sa double doublom od 16 poena i 13 skokova ostavio je sjajan utisak. Nurkić je bio jedini sa dvocifrenim brojem koševa a uspeo je dati i jednu trojku.

 

4 Nikola Jokić (Nuggets)

U razbijanju Lakersa Joker je odigrao vro dobro sa 14 poena i po 7 skokova i asistencija no i dalje uz lošiji procenat šuta.

 

5 Boban Marjanović (Clippers)

Boban Marjanović je bio starter u pobedi svog tima nad Sunsima. “Boban me je razbio,” poručio je rookie Deandre Ayton. Bobi je iskoristio svaki minut i opravdao je poverenje trenera Doca Riversa. Centar Clipersa na terenu je proveo 19 minuta i za taj period je ostvario učinak od 12 poena, 12 skokova, uz 3/6 iz igre i 6/6 sa linije za slobodna bacanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*