Zlatni “Grumen” Nuggetsa

USA Today

Ove godine Denver Nuggetsi su napravili čuda sa svojim pickom na draftu. Vrlo lako se može pokazati da su birali najboljeg igrača na draftu. Uzeli su Porter Jr. momka koji već sada ima dosta problema s povredama. No to je zapravo i jedini problem kod njega, što se tiče igre Porter je fantastičan. Ukoliko uspije ostati zdrav, Nuggetsi imaju Allstar potencijal u ekipi. Nažalost ove godine ga još nismo vidjeli na djelu, još uvijek se oporavlja od povrede leđa, no zato sada sijaju neke druge mlade nade Nuggetsa.

Ponajbolji back up

Kao što je i najavio igrama u Ljetnoj Ligi, Monte Morris se pokazao kao pun pogodak za Nuggetse. Uzeo je mjesto back up playmakera, a trenutno je jedan od najboljih na toj “poziciji” u Ligi. Monte je izuzetno efikasan, konkretno nitko u povijesti NBA Lige nije bolji od njega! Monte je u ovoj sezoni skupio 88 asistencija, a imao je samo 11 izgubljenih lopti. To je najbolji assist/turnover ratio u povijesti Lige.

U Denveru su svjesni kakvog su igrača dobili. Trener Malone je njegovu igru nazvao – nevjerovatnom, a i veterani su puni hvale za njega. -“On je kao spužva. Ono što najviše poštujem kod njega je to što je student ove igre. Zna što treba napraviti, zna koja mu je uloga i zna kako treba igrati.”- izjavio je Millsap.

Monte na terenu jednostavno čini suigrače boljim. Razvio je sjajnu kemiju s Plumleeom, Beasley je rekao kako ne može vjerovati da ga Morris gotovo uvijek pronađe na šutu. Nevjerovatan je podatak da niti jedan igra Nuggetsa nema negativni net rating kada je Monte na parketu.

Ljetna dominacija

Prošle godine, krajem druge runde Nuggetsi su uzeli dvojicu igrača. Jedan je naš – Vlatko Čančar. Osvajač zlatne medalje na Eurobasketu odigrao je sezonu za Mega Leks. Bio je vrlo dobar, no Mega je ove sezone imala loše rezultate. No, Čančar je prototip modernog igrača, ima visinu četvorke, no kretnje, šut i tehniku trojke. Naravno za NBA će još morati puno raditi, no zasada na Ljetnoj Ligi pokazuje jako dobre stvari.

Na 51. mjestu, dva nakon Čančara, Nuggetsi su uzeli beka s Iowa State Monte Morrisa. U srednjoj školi je bio u Top 100 igrača u Americi i regrut sa 4 zvjezdice. Nakon solidnih sezona na Iowa Statu odlučio se za NBA Ligu. Prvu sezonu je imao dvosmjerni ugovor s Nuggetsima, no većinu vremena je proveo u G-Ligi. Sada je dobio priliku na Ljetnoj Ligi i trenutno je ponajbolji igrač Nuggetsa, a on i Čančar čine sjajan tandem.

Njih dvojica su vodila Nuggetse do tri pobjede na Ljetnoj Ligi, te su trenutno neporaženi. Prvu utakmicu su dobili Wolvese samo jedan razlike, a Morris je ubacio 15 poena, dok je Čančar dodao 11. Nakon toga lako su riješili Kelte, Morris je ubacio 14 uz 6 dodavanja, dok je Vlatko sudjelovao sa 9 poena i 6 skokova. Posljednja utamkmica je bila najbolja za obojicu. Dobili su Buckse, a Morris je bio najbolji strijelac Nuggetsa sa 20 poena, a dodao je još i 8 asista te 6 skokova. Čančar je s klupe ubacio 13 poena.

Nuggetsi su na ovom draftu sjajno birali, a čine se da ni na prošlogodišnjem nisu loše prošli. Obojica bi mogli izboriti ugovor ove godine. Nuggetsi odlaskom Mudiaya imaju upražnjeno mjesto back up playmakera, a Morris je dobio priliku. Igrača kao što je Čančar treba u svakoj ekipi, vidjeli smo koliko je pomogao Kokoškovu na Eurobasketu. Najviše je igrao u polufinalu protiv Španjolaca i odigrao odličnu utakmicu. Sjajan je u kontri, siguran u šutu i sigurno bi sjajno surađivao sa Jokićem.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Denver Nuggets 2017 – 2018: Grumen, po grumen – play off - Ostatak Sveta
  2. "Vodim vas u playoff" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*