Mavsi “odmalena” pratili Dončića

Screenshot/Ostataksveta

Već sada slobodno možemo reći da su Mavsi su pobjednici ovogodišnjeg drafta. Uzeli su Dončića, vrlo vjerovatno najboljeg igrača na draftu. Samim time su pobjednici drafta, no Mavsi su i nakon toga pametno birali. Luka je no-brainer, momak o kojemu smo već toliko puta pisali i o kojem se sve zna. Kod ovakvog trenera kao što je Carslie Luka će se sjajno uklopiti, a sa Smith Jr. će činiti sjajan bekovski tandem. Prilagođavati će se jedan drugome, a Mavsi dodatkom Luke postaju ozbiljna ekipa.

U ovih prvih nekoliko mjeseci NBA Lige, Luka je samo potvrdio ono što smo pisali o njemu prije sezone. Dokazao je da je uvjerljivo najspremniji igrač sa ovogodišnjeg drafta, a već je preuzeo ključeve ekipe u svoje ruke. Pokazuje već sada, ono što je pokazivao i u Realu prošle godine kada je proglašen za MVP Eurolige.

Mavsi su do njega došli zapravo putem tradea. Dali su svoj pick, odnosno Trae Younga za Dončića. Činilo se da su dugo vagali koga bi mogli uzeti, no Mavsi su izgleda od početka znali tko će biti njihov novi igrač. Luka je od malih nogu dominirao, redovno je igrao sa starijom konkurencijom i redovno je bio najbolji igrač na parketu. Mavsi su priznali kako su Luku počeli skautirati dok je još imao 14 godina.

Real Madrid je jedan od najpoznatijih europskih klubova, a kao takav na meti je i NBA skauta. Pročulo se kako Luka dominira u mlađim kategorijama, tako da im je zapao za oko. Nisu dugo trebali čekati da se Luka dokaže na “velikoj sceni”. Posljednja godina u Realu im je samo bila potvrda da neće pogriješiti sa Slovencem.

1 Trackback / Pingback

  1. Dallas Mavericks 2018-2019: Halee' Luke i odlazak Plavog Anđela - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*