Utakmica koju svi želimo!

FadeawayWorld

Među NBA fanaticima i navijačima vječno je pitanje, koja “škola” je bolja? Oldschool igrači ili New School igrači? Portal Fadeaway World je izdvojio predstavnike Stare Škole u vidu iskusnih igrača koji su i danas aktivni u NBA Ligi. Dok Novu školu predstavljaju rookiesi i poneki sophmore.

Old School

Trener: Gregg Popović

Ovdje nema sumnje. Najbolji oldschool trener u NBA Ligi. Već je cijelu vječnost na klupi Spursa, koji su pod njegovim “režimom” postali možda i najbolja i najkonstantnija franšiza u posljednjih 20 godina. Da je pravi predstavnik oldschool stila nam govori i njegova nedavna izjava kako mrzi tricu i tricaše.

PG: Tony Parker

Francuz je baš pod Popovićem stasao u jednog od najboljih playmakera NBA Lige. Bio je nevjerovatno brz, s lakoćom je probijao prvu liniju obrane. Prava legenda Spursa i jedna od njihovih najvažnijih karika u pohodu na naslove.

SG: Dwyane Wade

-“Ne želim da ovo završi” – rekao je trener Heata Spoelstra nakon fantastične Wadeove predstave protiv Raptorsa u kojoj je ubacio 35 poena. Ovo je njegova posljednja godina u NBA Ligi, a Flash je ostavio u njoj ogroman trag. Bio je jedan od najboljih two-way igrača Lige, strašan napadač, te jedan od najboljih bekova blokera u povijesti Lige.

SF: Vince Carter

Air Canada je možda i najbolji dunker u povijesti Lige. Tijekom karijere je razvio i pouzdan šut izvana, a danas je najstariji igrač Lige. I još uvijek zakucava! Carter je zasigurno jedan od najizdržljivijih igrača u povijesti Lige.

PF: Dirk Nowitzki

Legenda Mavsa i igrač koji im je donio naslov prvaka. Plavi Anđeo spada u jednu od najboljih četvorki u povijesti Lige. Također, jedan od najbolji napadača, jer kada ga je krenulo bilo ga je nemoguće zaustaviti. Trenutno je na rosteru Mavsa, te vrlo vjerovatno igra svoju posljednju sezonu karijere.

C: Pau Gasol

Kobeova desna ruka u rušenju Bostona, Pau Gasol je jedan od najboljih Europljana koji je igrao u NBA. Izuzetno pametan igrač, odličan u postu, kvalitetan izvana. Sa Španjolskom reprezentacijom pokupio brdo medelja, a uzeo je i dva prstena.

Klupa: Jamal Crawford, Kyle Korver, Zach Randolph, Joe Johnson, Udonis Haslem

New School

Trener: Brad Stevens

Čudotvora iz Bostona je savršen pandan Popoviću. Kao i Spursi, Kelti igraju jako sistematično, svatko zna svoju ulogu, te Brad izvlači najbolje iz svakoga. Prošle godine su praktički bez pola petorke stigli do Finala Istoka i pošteno namučili Cavse.

PG: Trae Young

“Novi Curry” je solidno ušao u svoju prvu NBA sezone. Imao je nekoliko odličnih utakmica, ali dosta često zna i zakazati. Jedini problem mu je konstantno, no kada to dovede u red Hawksi bi mogli imati Allstara.

SG: Luka Dončić

O Luki manje više sve znamo. Tko bi drugi mogao biti vođa ove ekipe osim njega. MVP Eurolige već je preuzeo i Mavse “pod svoje”. Glavni kandidat za ROY-a sigurno budući Allstar i jedan od najboljih igrača Lige.

SF: Kevin Knox

Igrama na Ljetnoj Ligi je skrenuo pažnju na sebe. Jedan od najmlađih igrača s ovogodišnjeg drafta već sada dobija dobru minutažu u Knicksima. Kao i kod Younga najveći problem mu je konstantnost. Nedavno je odigrao najbolju utakmicu NBA karijere, te pokazao potencijal da se postane Paul George 2.0.

PF: Jaren Jackson Jr.

Jaren je sumnjao da su Grizzliesi prava sredina za njega, no bio je totalno u krivu. Trenutno je iza Dončića najbolji rookie Lige, igra sjajnu košarku i idealno se uklopio u sistem Memphisa. Pokazao je da može pogoditi izvana u napadu, a u obrani da ima strašan blokerski potencijal.

C: Deandre Ayton

Prvi pick ovogodišnjeg drafta se solidno snašao u Sunsima. On i Booker polako ali sigurno razvijaju dobru suradnju, što će biti od izuzetne važnosti za Sunse u budućnosti. Ayton je strašan fizički potencijal, još uvijek se nije snašao u obrani, no svakako posjeduje potencijal da bude dobar zaštitinik obruča. U napadu već zabija na sve strane, a kada dovede obranu u redu biti će jedan od najkompletnijih centara Lige.

Klupa: Markelle Fultz, Wendell Carter Jr, Marvin Bagley, Collin Sexton, Kevin Huerter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*