Igrači Warriorsa bili su životno ugroženi?!

Clutch points

Izvor: Golden State Warriors Balkans

Nakon ovogodišnjeg finala u sećanju nam je ostala urezana izjava Davida Westa, koji je dobrano podigao prašinu rečima da će javnost biti šokirana kada bude čula šta se dešavalo u Warriorsima iza zavese u toku sezone i kroz šta su igrači sve prošli. Najčudnije je bilo što je time vidno zatekao i saigrače i trenere i ostale zaposlene u klubu, jer su u intervjuima za medije svi govorili da nemaju ideju na šta je aludirao. Nagađalo se da je ciljao na neki unutrašnji sukob ili razdor u svlačionici, kakav smo skoro videli sa Draymondom i Kevinom, ali West ni do danas nije konkretno objasnio svoju izjavu.

U svakom slučaju, isplivale su informacije da su Warriorsi sredinom marta bili zastrašeni time da bi u timu mogao da se raširi meningitis, bolest koja ponekad može da bude opasna po život, ali i da ostavi trajne posledice na organizam čoveka. Strah je proizveo jedan od ljudi u klubu koji je svakodnevno brinuo o hrani tima, a koji je dobio zarazni oblik bolesti i prošao kroz životno ugrožavajući izazov pre nego što se vratio na posao.

Budući da situacija nije bila nimalo naivna, većina igrača Warriorsa i članova uprave tih dana je primilo vakcine, a timski treninzi su nakratko bili premešteni u Oracle Arenu dok trening centar i timska trpezarija nisu bili očišćeni, zbog čega su igrači privremeno jeli na drugim mestima. Lekari su u razgovoru sa timom izrazili zabrinutost, ali su i preduzeli opsežne mere kako bi se igrači zaštitili. Srećom, na kraju se očigledno sve dobro završilo.

Iako nema sumnje da bi javnost sigurno volela da čuje nešto i od samog kluba, Warriorsi su odbili da daju komentare na ovu temu, tako da će ostati misterija da li je West prikriveno govorio o tome ili nečemu sasvim drugom. Bar za sada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*