Najdominantniji igrač Lige

Screenshot/NBA

Najugodnije iznenađenje Lige, trenutno su Milwaukee Bucksi. Dugo smo čekali ovakvu sezonu od njih, a kao i obično najimpresivniji u njihovim redovima je Greek Freak Giannis Antetokumnpo. Grčka neman igra najbolju sezonu karijere, izuzetno je dominantan i već je postao jedan od najbolji igrača u Ligi. Nevjerovatno je koliko je fizički napredovao u ovih nekoliko godina, a trenutno mu jedino fali konstantan šut, a kada i to apsolvira biti će ga gotovo nemoguće zaustaviti.

Sinoć je to najbolje osjetio Blake Griffin. Giannis ga je s lakoćom ugurao pod obruč i zakucao, činilo se kako igra protiv juniora, a ne Blakea koji je jedan od jačih igrača u Ligi.

Prošle sezone je imao nekoliko stvarno nevjerovatnih zakucavanja, ali ove je ipak to unaprijedio na jedan višlji nivo.

Giannisa traže zbog ‘pokušaja ubistva’

S tim se slaže i veliki Shaq, inače čovjek koji nije baš lak na obaraču što se tiče komplimenata. -“Nikada nisam nikome “predao” svoje ime, ali dajem ga njemu. On je novi Superman. Nevjerovatno je koliko dominira. Predajem svoj Superman nadimak Greek Freaku.”- rekao je Shaq

Grk je trenutno 6. strijelac Lige, no sa 19 poena prosječno vodi Ligu po poenima u reketu. Postiže više zakucavanjem nego većina centara, a imponira lakoćom kojom igra. Trenutno bilježi carrer high u poenima, skokovima i asistima, praktički svim najbitnijim kategorijama. Što je još bolje, Bucksi ove sezone igraju sjajno. Bud ih je fino posložio, Lopez je donio tu šutersku notu koja je falila, Connaughton je iskočio kao sjajno rješenje s klupe, a ostali starosjedioci na čelu s Giannisom imaju sezone života. Dobre stvari čekaju ove Buckse.

5 stvari koje su obilježile početak sezone

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*