Najgori ugovori Lige

Screenshot/Ostataksveta

Tijekom NBA tržnice preko ljeta vlada ludnica. Franšize nude ogromne ugovore igračima, vidjeli smo čak i nekoliko blockbuster prelazaka i tradeova u nekoliko zadnjih godina. Često se desi da manje franšize preplate igrača, samo kako bi potpisao za njih. Tu praksu su koristili Netsi posljednjih godina, kada su nudili max ugovore Crabbeu i Otto Porteru. I Blazersi i Wizardsi su mečirali ugovore, a bogami se nisu baš usrećili. Crabbe je svakako završio u Netsima, već iduće godine, dok je Porter trenutno samo sjena igrača koji je “zaradio” taj ugovor.

GM-ovi griješe, ponekada bolno očito, no pogotovo u manjim sredinama, osuđeni su na to da moraju preplatiti igrače. Odlučili smo izdvojiti 5 najgorih ugovora Lige, odnosno kada uzmemo u obzir plaću koju dobijaju, duljinu ugovora, starost i njihovu produkciju na terenu.

Chandler Parsons – Memphis Grizzlies

 

 

 

 

Potpisao je 4-godišnji ugovor vredan čak 94 miliona$, trebao je biti dio “velike trojke” s Gasolom i Conleyem. No, Parsons nije uspio ostati zdrav praktički niti pola sezone otkako je potpisao ugovor. Trenutno je, gle čuda, opet povređen, odigrao je samo 3 utakmice ove sezone uz zanemariv učinak. Čini se da je njegova karijera praktički završena, koljena mu jednostavno ne mogu izdržati.

Najskuplja rezerva lige

Timofey Mozgov – Orlando Magic

 

 

 

 

 

Malo je već postalo teško pratiti gdje trenutno igra Mozgov. Mijenjan je nekoliko puta u posljednjih godina, a trenutno je suigrač našeg Vučevića u Magicu. Nije odigrao niti jednu minutu NBA košarke ove sezone, a dobiti će čak 16 miliona $ godišnje. Mozgov još od vremena kada je igrao u Cavsima nije bitan faktor u NBA, ali svejedno je dobio ogroman ugovor. S obzirom kakav je profil igrača, odnosno teški i spori centar, jednostavno nema budućnost u NBA. No, barem će zaraditi velike novce do kraja ugovora.

Bismack Biyombo, Charlotte Hornets

U vrijeme kada je uprava Magica bila u trenutku bunila, odlučili su dati Biyombu četverogodišnji ugovor vrijedan 68 miliona $! Mislili su da će moći spojiti Vučevića i njega, te stvoriti jednog kompletnog centra… Bismack je izvrstan u obrani, no u napadu je blago rečeno katastrofa. Napadačka igra mu se bazira na skupljanje odbijanaca, te poneko zakucavanje, što nije niti blizu dovoljno uzeći u obzir kolika mu je plaća. Trenutno je u Hornetsima, Magic je na vrijeme uvidio pogrešku, te su ga tradeali.

Ian Mahimni

Wizardsi su se u nekoliko posljednjih godina stvarno razbacivali velikim ugovorima. Počevši od Otta Portera, koji je dobio max ugovor, pa do Walla. No, možda i najgori posao koji su napravili je onaj s rezervnim centrom Francuzom Mahimniem. U iduće dvije godine zaraditi će preko 30 miliona $, a ove sezone ubacuje ispod 5 poena u prosjeku…Praktički zbog njega, Wizardsi će plaćati porez na luksuz, a grčevito će se boriti za playoff.

Andre Wiggins

Prvi igrač da nije centar ili da nije bio konstanto povređen. Wiggins je trebao biti budućnost Wolvesa, kada je dolazio u Ligu proglašen je za Mini-Lebrona. Krase ga fantastične fizikalije, trebao bi biti jedan od najboljih obrambenih igrača Lige, no karijera mu je već krenula silaznom putanjom. Prošle godine je bio najsporiji! igrač Lige, najmanje se kretao, a Butler je zbog njega poludio i otišao iz Wolvesa. Taman su mu prošle godine dali ogroman ugovor, a Wiggins zasada nije vratio niti centa. Istina, još uvijek je mlad i može to ispraviti, no potrebne su mu velike promjene da opravda ovaj ugovor.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*