Budući kandidati za MVP nagradu!

Screenshot/Twitter

Prošle sezone smo gledali jednu od najneizvesnijih trka za MVP-a lige. Kandidati su toliko dobri da Lebron James s vjerovatno sezonom karijere nije uzeo nagradu. Westbrook je opet imao triple double prosek, a nije bio ni u užem izboru. Harden je bio Top3 asistent lige, te je predovodio strašan napad Rocketsa, te se on na kraju okitio nagradom.

No osim njih videli smo i dosta mlađih “momaka” koji će sigurno vladati ligom idući 10-ak godina. Među njima je sigurno i pokoji MVP, a portal Fadeaway World je odlučio izdvojiti 4 igrača koji bi u budućnosti vrlo lako mogli doći do nagrade za Najkorisnijeg igrača lige.

Devin Booker

Devin je jedan od najmlađih igrača lige. Došao je vrlo mlad u NBA, a već je na sveučilištu pokazao da može zabijati koševe. No nije se baš očekivalo da nastavi istim tempom i u NBA. No Devin nas je demantirao, a utakmica protiv Celticsa u kojoj je ubacio 70 poena je bila neverovatna. U idućih nekoliko godina će sigurno biti na proseku od nekih 30- ak poena, a samo da Sunsi počnu pobeđivati i imamo budućeg MVP kandidata.

Karl Anthony Towns

U vreme drafta vodile su se rasprave ko je bolji on ili Okafor. Dovoljna je bila samo jedna sezona da se ta dvojba verovatno zauvek zatvori. Karl je već u svojoj drugoj sezoni jedan od boljih igrača lige, a njegov potencijal je nemerljiv. Izuzetno brz za centra, mekana ruka i sjajne fizičke predispozicije. Kada su Wolvesi prešli na njega kao prvu opciju u napadu, procvetali su i nanizali nekoliko pobeda, što dovoljno govori o Karlovoj igri. Ukoliko ne bude povreda Karl je sigurna oklada za budućeg MVP-a.

Giannis Antetokounmpo

The Greek Freak je ove sezone napredovao u bukvalno svakom aspektu svoje igre. Postao je prvi igrač u istoriji koji predvodi svoju ekipu po 5 najbitnijih statističkih kategorija, a to nije napravio u nekoj lottery ekipi, već su Bucksi na njegovim krilima izborili i playoff. Ako svojoj igri doda šut za tri, mislim da će Grk sigurno ne samo MVP, već i najbolji igrač lige.

Anthony Davis

Pelicansi su na krilima Davisa iznenadili sve u prošlogodišnjoj sezoni. Nakon povrede Cousinsa nitko im nije davao šanse, no Pelikani i ponajviše Davis nisu odustajali. Igrali su fantastičnu košarku, te su na kraju poklekli od prvaka Warriorsa. Davis je nezaustaljiv, pogađa iz svih pozicija, bilo to pod košem ili sa distance. Nemoguće ga je čuvati, a u obrani je sjajan u zaštiti reketa. Nije pitanje hoće li Davis uzeti MVP nagradu, već kada će ju uzeti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*