Top 5: Učinak naših za 10/12 i 11/12/2018

Goran Popović

Ilustracija: Goran Popović

1 Nikola Jokić

U odsustvu gotovo polovice petorke, Nikola je protiv Grizzliesa bio puno agresivniji ka košu nego inače. Potpuno je nadigrao Gasola, ubacio mu je 27 poena, a iz igre je bio jako precizan. Imao je preko 60% šuta, a kao i obično popunio je i ostale statističke kategorije. Nikola je uz Morrisa bio glavni i odgovorni za ovu pobjedu.

2 Bojan Bogdanović

Izostanak Oladipa se ne osjeti toliko kada Babo igra ovako dobro. U prvom dijelu protiv Wizardsa nazabijao se laganih koševa. Radio im je dosta problema cutovima, a koncem poluvremena je krenuo ubacivati i izvana. Bio je među glavnima u stvaranju prednosti koju Wizardsi do kraja nisu uspjeli stići. Utakmicu je završio sa 22 poena i 7 skokova, uz 60% iza linije 7,24.

3 Luka Dončić

Nakon što su ga Harden i Rakete dobro zapamtile, Luka je protiv Magica umalo stigao do triple double učinka. U napadu ga ruka nikako nije slušala, nije mogao ništa ubaciti izvana. Utakmicu je završio sa loših 2/11 iz igre. No, nadoknadio je to. Ubilježio je čak 11 skokova i 9 asista i bio glavni pokretač ekipe. Mavsi su na kraju dobili još jednu, a Luka je sada sigurno glavni kandidat za ROY-a.

4 Jusuf Nurkić

Jukina solidna utakmica nažalost nije pomogla Blazersima da dođu do pobjede protiv Raketa. Juka je koristio to što su Rocketsi konstatno preuzimali, te nisu imali rješenja za njega nakon toga. Stalno je završavao na liniji za slobodna bacanja, a Juka je bio super uspješan. Promašio je samo jedno od deset bacanja, a na kraju je utakmicu završio sa double double učinkom od 15 poena i 10 skokova.

5 Boban Marjanović

Lakoća kojom Bobi igra je zapanjujuća. Opet je svoju priliku za igru iskoristio do maksimuma. Ušao je protiv Raptorsa, a vodeća momčad Istoka nije imala rješenja za Bobija. U samo 16 minuta igre, Bobi je nakrcao koš Raptorsa, ubacio je 18 poena, gotovo bez promašaja. Tome je dodao i 7 skokova, te još jednom dokazao kako zaslujuže konstantnu minutažu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*