The Block Mamba

robert williams
Screenshot/Youtube

Unazad 10-ak, pa čak i više godina, Boston Celticsi odrađuju izuzetno dobar posao na draftu. Nakon “pljačke” Netsa, dobili su mnoštvo pickova prve runde, a većinu njih pretvorili u sadašnje prvotimce i igrače koje nose ekipu. Istina, najbitnije karike Horforda, Irvinga i Haywarda (očekivalo se da će biti nosioc prije teške povrede) su doveli putem tradea, ne može se osporiti da Kelti rade izvanredan posao na draftu.

Počevši u sadašnjoj ekipi od Marcusa Smarta, Roziera, pa sve do Browna i Tatuma koji su svi odreda bili sjajni u prošlogodišnjem playoffu. Stevens je odlično posložio ove momke, svakome dao odgovarajuću ulogu i oni su mu vratili sjajnim igrama. Ove sezone se još privikavaju na novu rotaciju, no svejedno pružaju vrlo dobre igre.

Prvi puta nakon nekoliko godina, Kelti su na ovogodišnjem draftu birali krajem prve runde. Odlučili su se za centra Texas A&M-a Roberta Williamsa. Robert je čak neko vrijeme jako visoko kotirao, bio je siguran lottery pick, no povrede i problemi s ponašanjem su mu malo srozali “dionice”. Tako je stigao među Kelte, teško da je mogao pronaći bolju franšizu za početi karijeru. Robert je na Texasu bio izuzetan defenzivni specijalac. U obje godine koje je nastupao za sveučilište pokupio je nagrade za Najboljeg obrambenog igrača SEC Konferencije, te je naravno bio i u prvoj obrambenoj petorci. Također obje godine.

Sezonu je počeo povređen, imao je nekih sitnih problema tako da je dobijao rijetko priliku kod Stevensa u početku. No, kako je vrijeme odmicalo, a Kelti imaju dosta velikih problema s povredama, Williams je dobio priliku. U posljednjih nekoliko utakmica, pokazao je zašto je bio Obrambeni igrač godine svoje Konferencije. Dijelio je blokade šakom i kapom, a najteže su prošli Hawksi kojima je u samo 16 minuta podijelio čak 5 blokada.


Najbolje je odigrao protiv Pelicansa, ubacio im je 7 poena, no uzeo je 11 skokova i podijelio 3 blokade. Pokazao se kao izuzetno koristan igrač, čovjek koji će sigurno imati ulogu u budućem razvoju ovih Kelta. Ainge je opet pogodio na draftu, uzeo je potencijalnu obrambenu zvijer, pravog zaštitinika obruča. Uz Horforda i naravno Stevensa će izbrusiti napadačku igru, a onda bi Williams mogao biti jako kvalitetan starter.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*