10 tradeova koje bismo mogli vidjeti

Germanijak

Preneseno sa: germanijak.hr

Ludnica NBA razmjena ulazi u sve zanimljiviju fazu. Već smo svjedočili nekim poslovima, a trebalo bi ih, kao i svake godine, biti još više. Evo kojih deset zvijezda bismo mogli, a i voljeli vidjeti.

Andrew Wiggins -> Sacramento

Kingsi igraju sezonu iznad svih očekivanja, a mlada momčad bez ijedne etablirane zvijezde sjajno izgleda na parketu. Buddy Hield, De’Aaron Fox, Willie Cauley Stein, uz srpski dvojac Nemanju Bjelicu i Bogdana Bogdanovića, svi redom igraju najbolje sezone u karijeri i na omjeru su 15-12. Sacramento je vrlo fleksibilan što se prostora na salary capu tiče i ovaj trade je vrlo izvediv s njihove strane, a mogu ga realizirati tako što će u Minnesotu poslati Imana Schumperta, Zacha Randolpha i Justina Jacksona. Wiggins igra dobru sezonu, ali dojam je da mu Timberwolwevi ne odgovaraju do kraja i ne pružaju mogućnost da do kraja realizira svoj talent.

John Wall -> San Antonio

Spursima nedostaje jedan pravi igrač kako bi opet postali konkurentni za napad na prsten. John Wall je sve nezadovoljniji u Wizardsima gdje već godinama nema nikakvog napretka i promjena sredine sve je izglednija. Spursi bi u ovom tradeu mogli ponuditi Pau Gasola, Dejounte Murraya i Lonnie Walkera.

John Wall -> New York

Mario Hezonja i Knicksi su u sezonu ušli bez prevelikih ambicija, s obzirom na to da je glavna klupska zvijezda – Kristaps Porzingis – teško ozlijeđen i nitko ne zna kada će se vratiti na parkete. Ipak, prostora na salary capu im ne nedostaje, a kada bi počeli pripremati momčad za sljedeću sezonu, prvo bi krenuli od pozicije playmakera. Tu je Wall odlično rješenje, a uz njega bi u NY preselio i Troy Brown Jr. Washington bi u ovom slučaju dobio Enesa Kantesa i Ron Bakera, te bi mirne duše mogli krenuti u rebuilding.

DeMar DeRozan -> Dallas

Osim potpisa Walla s jedne strane, Spursi imaju i opciju ponovnog slaganja momčadi što bi ih mogli snaći ako se do isteka roka za razmjene igrača ne podignu čvrsto u playoff zonu. Ako se odluče na to, najvrijedniji njihovi igrači postaju mete drugim klubovima. Tu postoji dobra opcija za poslovanje s Dallasom. Zahuktalim Mavsima De Rozan bi se idealno uklopio u momčad, a za njega bi trebali dati Dennis Smitha, Wesley Matthewsa i pick druge runde.

Kemba Walker -> Denver

Momčad koju predvodi sjajni Nikola Jokić trenutno je prva na Zapadu i vrlo lako bi mogli krenuti po još jednu zvijezdu kojom bi postali još konkurentniji u playoffu. Kemba Walker je u sličnoj poziciji kao i Wall – godinama stagnira i momčad nikako da napravi iskorak, stoga bi vrlo rado promijenio sredinu. Denveru bi igrač njegovih karakteristika dobro došao, a za njega i Willyja Hernangomeza trebali bi u Charlotte poslati Jamal Murraya i Masona Plumleea.

Markelle Fultz -> Phoenix

Prvi pick drafta prošle godine igra jako razočaravajuće i prema svim glasinama iz Philadelphije, ljubav između njega i kluba je pukla. Sunsima je pravi krater na poziciji playa, a čini se da su voljni riskirati s Fultzom. Bio bi to trade između tri momčadi u kojem bi Lakersima otišao Trevor Ariza, a Sixersima Kentavious Caldwell-Pope. Ovime bi svi bili na dobitku.

Dragan Bender -> Philadelphia

Ovo je također potencijalna opcija ako bi Fultz išao u Sunse. Tada bi u bivšu momčad Darija Šarića mogli sletjeti Josh Jackson i Dragan Bender, kojem je hitno potrebna promjena kluba.

Wayne Ellington -> LA Lakers

LeBronu i društvu dobro bi došao još jedan šuter u momčadi, a situacija s Ellingtonom bila bi im dosta povoljna jer bi se za njega trebali odreći samo Michaela Beasleyaa, Isaaca Bonge i picka druge runde. S obzirom na to da navedenu dvojicu praktički ne koriste, mogli bi se okoristiti ovim tradeom.

Rodney Hood -> New Orleans

Pelicansi trebaju svim silama pojačati momčad kako bi Anthony Davis imao što za reći u playoffu, dok Cleveland ide u misiju skupljanja pickova. Tako bi se mogli riješiti Rodneya Hooda i Aleca Burksa, dok bi za njih dobili Solomona Hilla i pick prve runde drafta (zaštićen za slučaj da bude top 10).

J.R.Smith -> Houston

Još jedna opcija koja uključuje Cleveland je ona u kojoj bi poslali nezadovoljnog J.R.Smitha u Houston, dok bi u svoje redove prihvatili rekonvalescenta Brandona Knighta, Marquesse Chrissa i pick prve runde (zaštićen u slučaju da bude lutrijski)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*