Mesec buđenja Nikole Jokića!

Clutchpoints

Još jedna sjajna partija Nikole Jokića u trijumfu Nuggetsa nad Mavsima (126 – 118) više i nije novost. Joker je dobio duel sa Dončićem, a završio je meč sa 32 poena, 16 skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte. Ubedljivo, efikasno, samouvereno:

Uostalom, ako pogledamo brojke, način na koji Jokić igra, i svakako – uspeh njegovih Nuggetsa – možemo samo zaključiti kako se Nikola probudio iz ‘novembarskog’ sna, i zaigrao onako kako od njega svi očekuju.

U trenutno 30 odigranih utakmica Jokić beleži 18.1 poen, 10.2 skoka, 7.1 asistenciju. No, ako obratimo pažnju samo na nastupe u decembru vidimo kako je tu Joker dominantan, posebno ako znamo da u timu nema važnog trojca – Harris, Millsap, Barton – koje svojim igrama Jokić i kompanija nadomešćuju:

NBA.com

U dosadašnjih 8 decembarskih mečeva, Jokić daje 23 poena, beleži 11.8 skokova i 8 asistencija po meču, pogađa preko 50 % iz igre a dva puta je uzeo skalp Torontu, i to jednom na gostovanju sa triple double učinkom.

Pri tome njegovi Nuggetsi dobili su 8 od poslednjih 10 mečeva. Treba li više razloga za kandidaturu za ovogodišnji All Star?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*