Parker ide ka Velikoj Jabuci?

Screenshot / Youtube

Loše stvari se dešavaju u Vjetrovitom Gradu. Nedavno su ostali bez trenera, odnosno uručili su mu otkaz, a vrlo brzo nakon toga došlo je do omanje pobune u ekipi. Neki igrači su nakon ogromnog poraza protiv Kelta razmatrali bojkotiranje treninga. Na kraju to nisu učinili, no to je upalilo alarme u Chicagu.

Bikovi umalo bojkotirali treninge?

Igrači nisu zadovoljno s novim trenerom. Hoidberg je bio “trener-prijatelj”, dok je Boylen trener starog kova. Kod njega se neumorno trenira, treinizi znaju trajati i po nekoliko sati, a igrači  su se na to pobunili. Zasada Boylen ostaje trener, no nova akvizicija Bullsa više nije u njegovim planovima.

Skupo plaćeni, domaći dečko, Jabari Parker više nije u redovnoj rotaciji Bullsa za tekuću sezonu. Tijekom ljeta dogovorili su suradnju na dvije godine, za 40 miliona $, s tim da je druga godina timska opcija. Po svemu sudeći neće ju iskoristiti, no slobodno možemo reći kako Parker nije dobio svoju šansu.

Parker je pun potencijala, još uvijek, nije bezveze biran drugi na draftu, no povrede su ga uništile. Imao je nekoliko operacija na oba koljena, izgubio je više sezona zbog toga. Činilo se kako se napokon vratio, pružao je solidne igre, no Boylen vjerovatno nije zadovoljan s njegovim doprinosom u obrani. Koji je, istina, mizeran. No, greška je ovako rano u sezoni otpisati igrača. Makar i igrao obranu kao Jabari. Po svemu sudeći on će imati novi klub iduće ljeto, a nadamo se da će pronaći pravu sredinu koja će iskoristiti njegov potencijal.

Zasada nema previše zainteresirani, no trenutno su Knicksi favoriti za dovođenje Parkera. Mlada ekipa se okuplja u New Yorku, a kako Zingisa vjerovatno nema do kraja sezone, Knicksima će dobro doći još jedan krilni centar. Vonleh je napredovao, odrađuje sjajan posao u obrani, a Parker bi s mogao ulaziti s klupe te dati napadu još jednu novu dimenziju. Knicksi ne žele previše davati za Parkera, zasada su svi pickovi prve runde isključeni iz ponude, što je zapravo i pametan potez.

Ako ne završi u Knicksima, neke od ovih ekipa bi mogle imati koristi od Parkera

Potencijalne trade destinacije

Miami Heat

Ekipi iz South Beacha pod hitno trebaju pojačanja. S naglaskom na pojačanja u napadu. Spoelstra uz pomoć Richardsona, Adebaya i ostalih drži obranu pod kontrolom, no u napadu je druga priča. Pri dnu su Lige u napadačkoj efikasnosti i scorer kao Parker bi im jako dobro legao. Ipak je Jabariu samo 23 godine, ima on još dosta potencijala i mjesta za napredak, a Heat bi mu mogao pružiti dovoljno minuta i lopti u napadu da se vrati na staro.

Phoenix Suns

Sunsi imaju dosta opcija na krilnoj poziciji, no Parker bi mogao sjajno funkcionirati uz Aytona dugoročno. Parker bi mogao biti neka vrsta stretch četvorke, a recimo ove sezone dobija isto novaca kao i Ryan Anderson. Sigurno je bolji i pokretljiviji igrač od Andersona koji jedino što može raditi je paliti trojke sa 7,8 metara. Trojac Booker-Ayton-Parker uz ostale mlade igrače koje Sunsi imaju ne zvuči nimalo loše.

Cleveland Cavs

Aktualni viceprvaci Lige se ove godine nalaze puno niže nego prošle. Nekako su se uspjeli izvući iz krize i sada igraju solidnu košarku. No, još uvijek su bez najbolje igrača Kevina Lovea. On će još neko vrijeme izbivati s parketa, tako da bi Parker idealno “sjeo” na njegovo mjesto. Ako bi se pokazao da je dovoljno dobar, Cavsi bi mogli tradeati Lovea, nešto o čemu već i razmišljaju te tako krenuti u pravi rebuilding.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*