Trenerska bomba u Euroligi

ESPN

Sada već bivši trener slavnog Louisville sveučilišta, Rick Pitino se nedavno našao u središtu skandala. Izgleda da nakon optužbi i sex skandala 2015. godine nije ništa naučio. Tada je sveučilište bilo optuženo kako dovodi striptizete i eskort dame svojim igrači i regrutima kako bi ih uvjerili da potpišu za Louisville. Iako je sveučilište odlučilo kako neće nastupati u idućoj sezoni, Pitino je i dalje dobio 5 utakmica suspenzije, te je sveučilište stavljeno na probni rok.

Sada su ponovili sličnu grešku. Atletski direktor Tom Jurich je već prije njega ostao bez posla, a slična sudbina slijedila i Pitinu. Naime, sada su optuženi da su plaćali igrače “ispod stola” te da su preko Adidasa poslali preko 100,000$ nekim igračima kako bi išli na Louisville. Ovo je otkrio FBI u velikom slučaju protiv korupcije u NCAA.

Iako je Pitino demantirao optužbe, te izjavio kako nije imao veze s ovim slučajem, izgleda da ga je FBI uhvatio na djelu. Iz izvješća FBI-a se može isčitati kako je Pitino izjavio kako moraju biti “lowkey” s ovim malverzacijama, kako je i on i sveučilište pod posebnom prismotrom nakon prošlog skandala.

Pitino je proveo 16 godina na ovom poslu, te je imao sjajne uspehe. Uspeo je doći do 3 Final Foura te uzeti jedan NCAA naslov 2013. godine. Sve svoje uspjehe je okaljao ovim skandalima, a ubrzo nakon posljednje je dobio i otkaz. Trenutno je nezaposlen, a čini se da će tako i ostati. Pitino je u svojoj knjizi napisao kako je ovo najvjerovatnije kraj njegove trenerske karijere.

Dugo nije pronašao angažman, ali srećom to nije bio kraj njegove trenerske karijere. Pitino i grčki PAO završavaju pregovore, te bi Rick trebao postati novi trener slavnog Grčkog kluba. Zamijeniti će Xavi Pascuala kojemu je presudio poraz težak poraz od Reala. Inače PAO ne stoji baš najbolje u Euroligi, te su zasada izvan mjesta koje vode u playoff. Nadaju se da će velikim trenerskim imenom malo prodrmati skupu ekipu.

Pitino će imati težak debi, PAO iduću igra s CSKA Moskvom, jednom od najjačih ekipa Eurolige. No, vjerujemo da će imati dobar odnos s vlasnikom Giannakopulosom. Barem kada uzmemo u obzir Pitinovu prošlost…

 

1 Trackback / Pingback

  1. "Zion? Koledž košarka je s***e!" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*