“Ti si najveći folirant, kad padaš sa svojih 140 kila…”

screenshot

Clippersi su prekinuli niz od četiri uzastopne pobede Nuggetsa (132 – 111), i tako ih skinuli sa vrha Zapada. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Thobias Harrisa i Danilo Gallinari sa po 21 poenom.

Meč je obeležilo isključenje Nikole Jokića koji je prigovorao sudijama nakon dosuđenog faula nad Marcinom Gortatom, koji je i više nego glumački folirao faul:

I pored isključenja Jokić je bio najefikasniji kod Denvera, sa 19 poena, 6 skokova i 3 asistencije, a dvocifren je bio i Jamal Murray sa 18, kao i Monte Morris sa 15 poena.

Kod pobednika je Boban Marjanović igrao osam minuta i postigao šest poena uz pet skokova. Miloš Teodosić nije ulazio u igru.

No, centar Clippersa, Marcin Gortat nije ostao dužan. Poljak koji je poznat po dugom jeziku i provokacijama dobro je isprozivao Jokića:

“On je najveći ‘floper‘ u istoriji NBA lige (‘flopovati‘ u žargonu znači glumiti prekršaj). Najveći ‘floper‘, momak od 140 kilograma koji pada na zemlju sve vreme“, rekao je Gortat, koji je meč završio sa 4 poena i 11 skokova, i dodao:

“Na kraju krajeva, on je veoma vešt i ne mora da simulira svaki put, ali to se dešava. Onda me gurne u aut i žali se na to? “.

1 Trackback / Pingback

  1. Neslavni rekord Nikole Jokića - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*