Top 5: Učinak naših 22/12 i 23/12/2018

Goran Popović

 Photo: Goran Popović

1 Luka Dončić

“Ovaj mali će biti problem.” Luka je odigrao furiozno prvo poluvrijeme protiv Warriorsa. Ubacio im je 14 poena, bio je nezadrživ. U nastavku se malo ugasio, no opet se probudio večer kasnije. Sa sirenom je donio produžetak Mavsima. Na semaforu je ostalo samo 0.6 sekundi, no Luka je uspio pogoditi jako tešku trojku. Na kraju su poraženi u oba meča, no Luka je odigrao dvije sjajne partije.

 

2 Bogdan Bogdanović

Bogdan se vratio. Prema riječima njegovog trenera Joergera ovo je bio najbolji Bogdanov meč u nekoliko posljednjih tjedana. Kingsi su bili u velikom zaostatku već u prvoj četvrtini. No, Bogdanovim ulaskom polako su počeli uspostavljati ravnotežu. Malo po malo, i Kingsi su drugu utakmicu zaredom nadoknadili -19. Bogdan je na kraju ubacio 24 poena, te je podijelio 7 asista.

 

3 Ivica Zubac

Drugu večer zaredom Zubac je ponajbolji igrač Lakersa. Opet je bio starter, te možemo reći da u potpunosti iskorištava šansu koju mu je Walton dao. U prvoj četvrtini je igrao s nevjerovatnim samopouzdanjem. Zakucao je sve što je dobio pod obručem, a čak je ubacio i šut. Do kraja utakmice je skupio 19 poena uz vrlo visoku efikasnost, a podijelio je i 4 blokade “Međedima”.

4 Nikola Jokić

Dok je Jokić bio u igri Nuggetsi su se držali. Kada je Joker izašao, raspali su se. Nervozni Jokić je dobio isključenje sredinom treće četvrtine. Poludio je nakon jedne sudačke odluke, nije se mogao smiriti i suci su ga isključili. Prije toga je bio najbolji igrač Denvera. Ubacio je 19 poena za samo 20 minuta provedenih na parketu. No, morao je ranije pod tuš i Nuggetsi su potpisali poraz.

 

5 Jusuf Nurkić

Solidnu partiju u pobjedi protiv Mavsa je odigrao Jusuf Nurkić. Ušao je vrlo dobro u utakmicu, većinu poena je ubacio u prvoj četvrtini. Dobro je surađivao s Lillardom, te je bio vrlo efikasan. Portland je s njim na parketu bio na +18, a odličan doprinos je dao u obrani. Uhvatio je 12 skokova, te podijelio 2 blokade, a uspio je i razigrati suigrače.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*