Najbolji kamiondžija NBA lige

GettyImages

Preneseno sa: Edin Enciklopedija, PodObručem

Najbolji kamiondžija NBA lige rođen je u siromašnom okruženju, život ga nije ni najmanje mazio, a tri godine nakon što se penzionisao, 2008. godine imao je nesreću sa takozvanim “dirt bike-om” prilikom koje je ostao invalid zbog povreda kičme.

Bio je izuzetan radnik, pošten i vrijedan momak, a ostaje upamćena priča kako je prvim većim parama zaradjenim od košarke kupio ni manje ni više, već 7 velikih kamiona-šlepera i osnovao kompaniju “RRR – Rodney Ray Rogers”.

Priči ovdje nije kraj. Svako ljeto za vrijeme ljetne pauze, Rogers je preuzimao radno mjesto jednog od svojih vozača i uredno radio puno radno vrijeme, sve do početka priprema. Posebno je bilo za vrijeme “lock-outa” kada se pauza odužila, a Rodney upao u kolotečinu kamiondžijskog života, pa se na kraju jedva vratio košarci.

Rođen je u Durhamu, pohadjao je srednju školu Duke Blue Devils, a već na trećoj godini univerziteta Wake Forest odlučio se baciti u profesionalce. Dres s brojem 54 penzionisali su i Blue Devilsi i Wake Forest, a taj broj je nosio i u NBA ligi.

Značajno je naglasiti da je 2000. godine osvojio nagradu za najboljeg šestog igrača lige, branio je boje 7 NBA timova, a nekima je poznato da je glumio u filmu “Blue Chips”.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*