Pop eliminirao Jokića

Screenshot/Twitter

Denver Nuggetsi nisu više prva ekipa Zapada. Izgubili su drugu utakmicu zaredom, nakon Clippersa i Spursi su došli do pobjede protiv njih. Clippersi su ih uništili širinom rostera, a uz to Jokić je bio izuzetno nervozan pa je bio isključen. I ovaj meč je Jokić bio “isključen” no ovaj puta ne od strane sudaca.

Greg Popović se pobrinuo da naš centar nema prostora praktički da se okrene, te se osigurao da Jokić protiv njega neće imati veliku večer. Jokića su Spursi striktno čuvali, toliko da su potpuno ignorirali šutere izvana, inače možda i najjače oružje Nuggetsa. No, Pop je kao i uvijek, dobro ocijenio odakle dolazi najveća opasnost, tako da je Jokić za 31 minut na parketu uputio samo 5 šuteva, a ubacio je 4 poena. Ipak uspio je ubilježiti 10 asista, što su najviše osjetili Hernangomez i Beasley.

I bez Jokića su imali utakmicu u svojim rukama, no Spursi su serijom u posljednjoj dionici riješili stvar. 10 minuta prije kraja Nuggetsi su imali svoju zadnju prednost na utakmici, a tada kreće serija Spursa. Napravili su seriju 23-4 i Nuggetsi se više nisu mogli vratiti. Pogotovo “bez” najboljeg igrača Jokića, kojega je Pop majstorski “uštopao.”

Šuteri Nuggetsa su svoj posao odradili, Hernangomez je ubacio 27 poena, dok je Beasley dodao 22. No Murray je stao na 9, Joka je ubacio 4 i to je bilo premalo za dobiti raspoložene Spurse. Za Popovu četu, Derozan je ubacio 30 poena, dok je Aldridge dodao 27.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*