Kako je Bogdan zaludio Ameriku

Screenshot/Twitter

Bogdan Bogdanović je u Ameriku stigao kao etabliran igrač. Sezone u Partizanu i Feneru su od njega napravile sjajnog igrača, pa je zaslužio i najveći rookie ugovor u povijesti. Velika očekivanja su bila pred njim u Sacramentu, a već u prvoj sezoni je dosta njih i opravdao. Početak sezone je za njega bio težak. Nije igrao prvih nekoliko utakmica, a nakon toga mu je trebalo nekoliko tjedana na prilagodbu. No, kada se naviknuo Bogdan je počeo igrati sjajnu košarku. Sve češće je bio dvoznamenkast, a nerijetko je znao otići i preko 20 poena.

Devet neverovatnih meseci Bogdana Bogdanovića

Bio je najbolji igrač Kingsa, koji su imali katastrofalnu sezonu. Bogdan je praktički bio jedina svijetla točka sezone, te čovjek od kojega su najviše ovisili. Bio je MVP rookie sophmore utakmice, a sezonu je okrunio i izborom u Drugu rookie petorku.

Ove sezone je trebao podići igru na višlji nivo, no uoči početka sezone Bogdan je doživio povredu na utakmici reprezentacije Srbije protiv Estonije. Propustio je prvih 10 utakmica sezone zbog povrede, a u to vrijeme Kingsi su imali furiozan početak. Igrali su sjajno, a samo se još čekao Bogdan. Prve utakmice je još odigrao “pod kočnicom”, hvatao je formu. Krenuo je protiv Spursa kojima je ubacio 22 poena, a nedugo zatim sasuo je i Clippersima 26.

No, pravu formu je uhvatio tek nedavno. Prema riječima njegovog trenera Joergera, Bogdanova najbolja utakmica je bila ona protiv Pelicans u kojoj su Kingsi stigli ogroman zaostatak. Bio je pravi vođa na parketu, ubacio je dosta bitnih poena, a na kraju je završio sa 24 poena i 7 asista.

“Najbolja Bogdanova igra u posljednjih nekoliko nedelja”

Ove sezone Bogdan je dobrano povećao prosjek poena. Sa prošlogodišnjih 11,8 ove je već na 15,3, a osim toga i broj asista se povećao. Posebno je dobar u završnicama, a baš kao što je prošle godine srušio Warriorse i Grizzliese, tako su ove sezone na red došli i Lakersi. S nevjerovatnom hladnokrvnošću je pogodio trojku sa sirenom i donio još jednu pobjedu Kingsima.

Divac je složio sjajnu ekipu. Bogdan se i ovdje sjajno uklopio, taman je pohvatao sve konce igre. On, Hield i Fox čine izuzetno opasan trojac izvana, a s dodatkom Bjelice pod košem Joerger je dobio hrpu opcija da koristi u napadu. Kako igraju u dosadašnjem dijelu sezone, nitko neće biti iznenađen ukoliko Kingsi već sada stignu do playoffa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*