Top 5: Učinak naših za 27/12 i 28/12/2018

1 Bogdan Bogdanović

Sa sigurnošću možemo reći da je Bogdan pronašao staru formu, prije povrede. U duelu s Lakersima je bio ključni igrač Kingsa koji su stigli ogroman zaostatak – još jednom. U posljednjih 6 minuta, tj u vremenu u kojemu su Kingsi stizali rezultat, Bogdan je bio gotovo nepogrešiv. Poentirao je nekoliko puta, a najbolje je ostavio za kraj. Činilo se kako je utakmica gotova i da će Lakersi uzeti pobjedu, no onda Ingram promašuje oba bacanja, a nakon timeouta Bogdan na drugoj strani ubacuje tešku trojku i Kingsi odnose pobjedu.

 

2 Nikola Vučević

Možda i najbolja utakmica sezone za Vuča. Bio je nadomak triple double učinka, no svejedno je ostvario sjajan double double. Ušao je u elitno društvo 30+20+8 igrača, te još jednom pokazao da mu je ovo najbolja NBA sezona dosada. Raptorsi su u prvoj četvrtini imali prednost, no onda na scenu stupa Vučević. Ubacio je 12 poena u 21-6 seriji Magica s kojom su preokrenuli meč. Do kraja su samo podizali prednost, a Vuč je meč završio sa sjajnim brojkama.

 

3 Jusuf Nurkić

Ponajbolju partiju sezone Nurkić je odigrao protiv Warriorsa. Iskoristio je sve njihove propuste pod košem, te im nakrcao čak 27 poena uz sjajnu efikasnost. Nurk je bio dominantan pod košem, opet je sjajno surađivao s Lillardom, te pospremio gotovo sve što je dobio pod obručem. Lillard je pogodio za pobjedu, no nakon utakmice je hvalio Nurka te govorio da je on u najmanju ruku jednako zaslužan za ovu pobjedu.

4 Luka Dončić

Prije samo nekoliko dana Luki je falio samo jedna skok da dođe do svog prvog triple doublea u NBA karijeri. Već iduću protiv Pelikana je oborio svoj rekord u poenima. Ubacio je čak 34 koša uz nevjerovatnu efikasnost. Uzeo je 10 trojki, a pogodio čak 7, a i ukupni šut mu je bio sjajan. Na kraju je Dennis Smith Jr uzeo šut za pobjedu i promašio, a Luka je bio bijesan. I to s razlogom.

5 Nikola Jokić

Pop je pronašao lijek za Jokića u prvoj utakmici Spursa i Nuggetsa koja se održala prije samo nekoliko dana. Tada je Joker bio potpuno uštopan, no već nakon nekoliko dana je došao sebi, te odigrao puno puno bolje. Spursi ovaj puta nisu imali rješenja za njega u low postu, gdje je Jokić pronalazio razne načine da ubaci koš ili asistira. Na kraju mu je falio samo jedan skok i asist za TD učinak, a da nije dobio 6. faul, sigurni smo da bi ga i upisao.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*