Top 5: Učinak naših za 29/12 i 30/12/2018

1 Luka Dončić

Westbrook je imao očajnu utakmicu, a Mavsi predvođeni Dončićem su to kapitalizirali. Luka je još jednom bio sjajan, preuzeo je konce ove ekipe u svoje ruke. Nevjerovatna je njegova sigurnost s loptom u rukama, odluka je uvijek na mjestu, a na svoju “listu” je dodao još jednom All-Defense kandidata. Nakon što je vozao Holidaya protiv Pelicansa, sinoć je na redu bio Paul George koji se nekoliko puta “provozao”.

2 Jusuf Nurkić

Juka je još jednom pokazao kako mu Warriorsi baš odgovaraju. U back to back duelu s njima još jednom je bio ponajbolji u redovim Blazersa, te je još jednom bio na rubu triple double učinka. Nurk je jednostavno prejak u postu za Ratnike i konstatno im radi probleme. Iduća utakmica protiv Sixersa je bila relativno lagana, te je Nurk morao igrati samo 20 minuta. Blazersi su lagano došli do pobjede, a Nurk je samo potvrdio odličnu formu.

 

3 Nikola Jokić

Nuggetsi su teže od očekivanog došli do pobjede protiv Sunsa. Srećom imali su Murraya koji nije mogao promašiti. No, i Nikola je jedan od najzaslužnijih za pobjedu. Sjajno je surađivao baš s Murrayom, te mu nekoliko puta odlično asistirao. Također dobro su igrali centralni pick, te je Murray imao dosta otvorenih šuteva nakon Nikolinog bloka. Opet mu je zamalo pobjegao triple double učinak, a upisao je 23 poena uz 8 skokova, te 9 dodavanja uz sjajnih 8/11 iz igre.

4 Nikola Vučević

Treći double double zaredom za Vuča. Nakon nevjerovatne predstave protiv Raptorsa, Vuč je još jednom dominirao i bio najbolji igrač Magica. Pistonsima je ubacio 22 poena, uz odličan šut. Bio je efikasan čitavu večer, te je držao Magic u igri. Nikola nastavlja sa sjajnom formom.

5 Bogdan Bogdanović

Bogdan je ime u LA-u koje će se dobro pamtiti. Nakon nevjerovatne predstave u prošloj utakmici, košem sa zvukom sirene, Lakersi su opet igrali s Kingsima. Bogdan je opet bio ponajbolji igrač ekipe, ovaj puta je postigao 21 poen uz vrlo dobar šut. Lakersi mu odgovaraju, no ovaj puta nije imao toliku pomoć suigrača, pa su se Lakersi revanširali.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*