“Želimo otključati njegov potencijal”

screenshot / YT

Nakon dugo vremena, ove sezone, Doc Rivers je napokon odlučio dati priliku Bobanu Marjanoviću. Ogromni Bobi je stvarao probleme gotovo svakoj ekipi s kojom su se Clippersi susreli, a ubilježio je i nekoliko sjajnih mečeva. Ove sezone je startao čak 9 puta, od ukupnih 14 u njegovoj karijeri, s tim da starta u posljednje tri u nizu.

Rivers je malo odlučio testirati razne kombinacije u igri, što mu omogućava možda i najširi roster Lige. Clippersi su ekipa bez izrazitog lidera, iako Galinari i Harris imaju sjajne sezone. No, uvijek se nadoveže po nekoliko igrača. Bio to Montrezz Harrell zakucavanjima i energijom, ili rookie Alexander koji je potpuno izbacio našeg Tea iz rotacije. No, Bobi daje posebnu iskru ovog ekipi. Onako ogroman svima stvara probleme.

Bobi ispred legendi

Rivers je i sam priznao kako je napokon shvatio što Bobi može, te da ga želi testirati i dati mu što više šansi. -“Pomislio sam, hajde da vidimo može li Bobi igrati. Moramo pronaći protiv koga može, a protiv koga ne može. No, to je sve proces učenja. Bobi je odličan, no još uvijek mora naučiti kako se nositi s brzinom i ritmom utakmice. Kada to riješi, dobijati će još i više prilike.”

Nakon utakmica sa Spursima, riječi hvale za Bobija je imao i njegov bivši trener Greg Popović. -“Boban je nevjerovatan čovjek. Svi smo ga voljeli ovdje u San Antoniu. Siguran sam da je tako i u Clippersima.”- rekao je Pop.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*