Bol Bol završio sezonu

OregonBasketball

Drugi najvišlji čovjek koji je igrao u NBA je bio Manute Bol. Čak 2,31m visoki centar je imao solidnu karijeru. Naravno najveće oružje su mu bile blokade, no ponekada bi znao i iznenaditi.

Bolovih 6 trojki za poluvreme!

Manute ja nažalost preminuo, no njegov sin Bol Bol bi mogao biti nova velika zvijezda NBA Lige. Iako nije visok kao otac, ima “samo” 2,21m puno je talentiraniji. Već je u srednjoj školi pokazao da itekako zna igrati košarku. Iako je to srednjoškolska konkurencija, a Bol je ogroman ipak se nije oslanjao samo na svoju visinu. Bol u svojoj igri sadrži i odličnu tehniku, te vrlo dobar šut. Što je bilo dovoljno da bude 4. rangiran igrač u državi.

Kao svoje sveučilište je odabrao Oregon Duckse, a već je na početku NCAA sezone demonstirao da će “biti problem”. Ogroman je čak i za ovu konkurenciju, no ono što je najimpresivnije je njegova tehnika. Za svoju visinu sjajno barata loptom, ima mekanu ruku, te bi čak mogao igrati i četvorku. Ove sezone postiže 21,9 poen, uz 9,6 skokova za samo 29 minuta provedenih na parketu.

Najbolju utakmicu je odigrao protiv najjačih, odnosno Texas Southerna. Ubacio im je carrer high 32 poena uz 11 skokova.


Zion Williamson je zasigurno nova velika zvijezda NBA Lige, kao i njegov suigrač Barret, no trebamo obratiti pozornost i na ovog momka. “Visinu ne možeš naučiti” kako bi rekli Amerikanci, Bol je svakako ima, no posebno kod njega je to što on posjeduje i vještine koje možeš naučiti. Lagano se kreće po terenu, mekan je u šutu, a čvrst u duelu, te bi lako mogao biti iznenađenje narednog drafta, ako se odluči na izlazak.

Nažalost, Bol Bol je završio svoju NCAA sezonu. Nije igrao nekoliko posljednjih utakmica, a to je bilo zbog povrede stopala. Bol Bol će morati na operaciju, te će ga to koštati čitave sezone. Vratiti će se taman na početka predraft kampova, a ukoliko bude nužno mogao bi zaigrati još i za Oregon. No to je malo vjerovatno.

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Bol ponovo u NBA! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*